ΔΙΕΘΝΗ

Βήμα πρόκρισης για την παρέα του Γκόμεζ (foto)

Βήμα πρόκρισης για την παρέα του Γκόμεζ (foto)

Βενεζουέλα και Αργεντινή βρίσκονται με το… ένα πόδι στον τελικό του νοτιομαερικανικού προκριματικού ομίλου του World Cup της Ιαπωνίας, καθώς στους χθεσινούς α’ ημιτελικούς στο Κάλι της Κολομβίας επικράτησαν της Χιλής και της γηπεδούχου ομάδας αντίστοιχα. Σήμερα τα δεύτερα ματς που θα κρίνουν τα εισιτήρια για το μεγάλο αυριανό ραντεβού.

venezuela_chile_

Παρά την απουσία του διεθνούς μπόμπερ του ΠΑΟΚ, Ερνάντο Γκόμεζ, που μετά την… υπερκούπωση του νταμπλ στην Ελλάδα και του Τίτλο στο Λίβανο, συνεχίζει τις διακοπές του στο Μαϊάμι, η Βενεζουέλα ξεπέρασε στην πρώτη από τις δύο αναμετρήσεις των ημιτελικών πιο δύσκολα από όσο φανερώνει το τελικό 3-1 (28-26, 25-23, 15-25, 29-27) το εμπόδιο της θεβρητικά ασθενέστερης ομάδας του ομίλου, Χιλής και βρέθηκε ακόμη πιο κοντά στην… Ιαπωνία. Για τους νικητές, ο αρχηγός Κέβιν Πινερουά τέλειωσε το ματς με 17 πόντους, ωστόσο τοπ σκόρερ ήταν ο Χιλιάνος, Βιθέντε Παραγκουίρε με 19 πόντους.

payan_colombia_argentina

Στο άλλο χθεσινό ημιτελικό του Κάλι με τον Αγκάμεζ να αγωνίζεται μόλις για ένα σετ και να πετυχαίνει 3 πόντους, η Κολομβία με μόλις 6 πόντους του Χόρχε Παγιάν γνώρισε φυσιολογικά την ήττα με 3-0 (25-12, 25-16, 25-19) από την “μπιανκοσελέστε”, που συνέχισε την αήττητη πορεία της προς τον τελικό. Για τους “γκαούτσος” του Βελάσκο τοπ σκόρερ με 17 πόντους αναδείχθηκε ο αρχηγός Μαρτίν.