ΔΙΕΘΝΗ

Viva Italia για την Αθηνά Παπαφωτίου!

Viva Italia για την Αθηνά Παπαφωτίου!

Στην ιταλική Λαρντίνι Φιλοτράνο αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα της η Αθηνά Παπαφωτίου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Volleyplanet !

Η διεθνής πασαδόρος εξαργυρώνοντας την εξαιρετική χρονιά που έκανε στην Μιλούζ, όπου αναδείχθηκε καλύτερη πασαδόρος αλλά και MVP, γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομά της στο Γαλλικό πρωτάθλημα, παίρνει μεταγραφή -όπως όλα δείχνουν- για το κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το ιταλικό.

Η Αθηνά Παπαφωτίου έγινε η τρίτη Ελληνίδα αθλήτρια που θα αγωνιστεί στην ιταλική ομάδα, όπου πέρσι αγωνιζόταν η Ανθή Βασιλαντωνάκη, ενώ στο παρελθόν είχε περάσει και η Ελένη Κιόση. Αδιαμφισβήτητα οι στόχοι είναι υψηλοί για την Φιλοτράνο, ωστόσο όλα είναι πιθανά για την Ελληνίδα αθλήτρια που ξέρει πώς να κατακτά τρόπαια και εκτός συνόρων!

Η Αθηνά Παπαφωτίου, που έχει λατρευτεί όσο λίγες ξένες αθλήτριες στη Μιλούζ, εδώ και μία πενταετία διαπρέπει στο εξωτερικό αποτελώντας διαφήμιση για το ελληνικό βόλεϊ και τώρα επιστρέφει στην ιταλική Λίγκα για να γράψει και εκεί τη δική της ιστορία. Η έμπειρη πασαδόρος το 2011 οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας, τίτλο που κατέκτησε και την επόμενη χρονιά με την ΑΕΚ, ενώ στη συνέχεια άνοιξε τα… φτερά της για τα ευρωπαϊκά σαλόνια!

Πρώτος σταθμός η Στουτγκάρδη με την οποία έπαιξε στους τελικούς του πρωταθλήματος, ακολούθησε η πρώτη θητεία στη Μιλούζ και η κατάκτηση του Πρωταθλήματος στη Γαλλία το 2017. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην μετέπειτα πρωταθλήτρια Ιταλίας, την Κονελιάνο, ενώ το περσινό καλοκαίρι αγωνιζόταν στο πολωνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Λοτζ, για να επιστρέψει φέτος στη Μιλούζ, όπου παρότι η ομάδα της δεν κατάφερε να πάρει ένα ακόμη πρωτάθλημα, η ίδια αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια!