ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Βλαχάκη: «Είμαι σίγουρη ότι η Εθνική θα έχει και άλλες επιτυχίες»

Βλαχάκη: «Είμαι σίγουρη ότι η Εθνική θα έχει και άλλες επιτυχίες»

Η Κωνσταντίνα Βλαχάκη ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της Εθνικής γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019. Η 25χρονη διεθνής Χανιώτισσα, η οποία πραγματοποιούσε και εξαιρετική σεζόν στη Volleylegue γυναικών με τη φανέλα της Θέτιδας Βούλας, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Ε.Ο.ΠΕ. στο instagram και μίλησε για το πως την έχει επηρεάσει η πανδημία του κορονοϊού, αναφέρθηκε στο φετινό πρωτάθλημα και θυμήθηκε στιγμές από το ευρωβόλεϊ σε Άγκυρα και Βουδαπέστη.

Για την πανδημία του COVID-19: «Είναι περίεργη η κατάσταση αλλά περνάω καλά. Όλοι έχουμε πάθει ένα μικρό σοκ αλλά πλέον το έχουμε συνηθίσει. Τώρα που θα τελειώσει σιγά σιγά η απαγόρευση κυκλοφορίας είμαστε λίγο καλύτερα ψυχολογικά. Μέσα από τον αθλητισμό έχω αποκτήσει περισσότερο υπομονή και βλέπω τα πράγματα λίγο πιο ωραία. Από το οτιδήποτε μπορείς να κερδίσεις κάτι. Φοβάμαι λίγο μετά την 4η Μαΐου πως θα είναι τα πράγματα αλλά είμαστε συνειδητοποιημένοι ως λαός».

Για το πως πέρασε όλο αυτό το διάστημα: «Έχω αθλητικό εξοπλισμό αλλά και να μην έχει κάποιος μπορεί να αθληθεί. Όλο αυτό το διάστημα κάνω γυμναστική, πιλάτες και τρέξιμο. Όσο αφορά το βόλεϊ είμαι τυχερή. Είμαι γειτόνισσα με την Ειρήνη Κοκκινάκη και παίζαμε με μία μπάλα στην αυλή κάτω από το σπίτι μου».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Όλο αυτή η κατάσταση ήρθε πάνω στην καλύτερη φάση του πρωταθλήματος, την ώρα που πλησίαζαν τα πλέι οφ και με την Θέτιδα είχαμε μπει σε καλό ρυθμό. Μείναμε λίγο με την πικρία αλλά μας παρηγορεί το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Προσωπικά θεωρώ πως πρέπει να σταματήσει οριστικά το πρωτάθλημα, για να μην ρισκάρουμε τραυματισμούς αθλητών. Δεν θα θυμάται κανείς αν φέτος βγήκε πρωταθλητής ή όχι. Καλύτερα να σταματήσουν μόνο και μόνο για την υγεία των αθλητών.

Επειδή είμαι και φυσιοθεραπεύτρια και επειδή υπάρχουν και έρευνες, ο χρόνος για να αποκτήσεις μία ικανότητα που είχες στον αθλητισμό είναι πολύ περισσότερος απ’ότι χρειάζεται για να τον χάσεις. Θεωρώ θέλουμε τουλάχιστον 4 εβδομάδες προετοιμασίας για να παίξουμε πάλι. Και τα σωματεία έχουν τα δίκια τους γιατί χάνουν και αυτά χρήματα. Με κριτήριο όμως την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο μιλάει από μόνο του. Θα πρέπει όλα να πάνε λίγο πιο μετά».

Για την επόμενη σεζόν: «Λογικά στην Ελλάδα τα πράγματα θα πέσουν λίγο οικονομικά και η επόμενη σεζόν θα είναι μεταβατική. Ίσως είναι και μία ευκαιρία να αναδειχθούν νεαρές αθλήτριες των σωματείων. Από κάθε κατάσταση μπορείς να βγάλεις κάτι θετικό».

Για τη φετινή σεζόν στη Θέτιδα: «Ήταν ωραία μετάβαση από τον Ολυμπιακό στη Θέτιδα. Στον Ολυμπιακό κακά τα ψέματα αγωνίζονται οι καλύτερες αθλήτριες και κάνεις προπόνηση με τις καλύτερες. Αυτό από μόνο του σε ανεβάζει, όπως βέβαια και οι τίτλοι. Ήθελα να δοκιμάσω κάτι άλλο. Στη Θέτιδα θα έπαιζα περισσότερα παιχνίδια και γενικά είναι ένας σύλλογος με πολύ καλές συνθήκες. Η μετάβαση ήταν ομαλή και όμορφη. Ήξερα πολλά κορίτσια και είχα φίλες ήδη στο ρόστερ και το όλο κλίμα ήταν όμορφο».

vlaxaki_ethniki_2_2020

Για τις εμφανίσεις της με την Εθνική στο ευρωπαϊκό: «Ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Δεν είχα πάει ξανά στην Εθνική και ήρθε την κατάλληλη στιγμή αυτή η ευκαιρία. Περάσαμε καλά, ήρθαν και τα επιθυμητά αποτελέσματα και ήταν η αρχή για κάτι καλύτερο. Δεν το περίμενα αλλά είχα πάρα πολύ όρεξη. Δουλεύαμε πολύ καλά στην προπόνηση και όλες οι αθλήτριες ήταν καταπληκτικές, καλύτερες από εμένα και με τράβηξαν να πάω παραπάνω. Ήμουν σε καλή κατάσταση και ήταν ένα διαφορετικό και όμορφο καλοκαίρι. Τα γήπεδα σε Τουρκία και Ουγγαρία ήταν διαφορετικά από αυτά που είχαμε συνηθίσει, η ατμόσφαιρα, οι αντίπαλοι ήταν όλα σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Ποια στιγμή κρατάει από το ευρωπαϊκό: «Την στιγμή που πανηγυρίζουμε την πρόκριση στους 16. Θυμάμαι η καθεμία προσπαθούσε στην αναμνηστική φωτογραφία να κάνει κάτι διαφορετικό, πάντα με εντολή της Ανθής που πάντα κάνει κάτι περίεργο».

Για το ποια αθλήτρια της Εθνικής ξεχώρισε από το ευρωπαϊκό: «Δεν είναι μόνο μία αθλήτρια, ούτε καν η 14άδα. Είναι όλες οι αθλήτριες που συμμετείχαν στην προετοιμασία, έτσι θα έλεγα και οι 17-18 που ξεκινήσαμε μαζί το καλοκαίρι. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για αθλήτριες όπως η Βασιλαντωνάκη, η Στράντζαλη και όχι μόνο, αλλά το σύνολο γενικά ήταν πολύ ανεβασμένο. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν κορίτσια που έρχονται, όπως η Σταματία Κυπαρίσση».

Για την συνεργασία με την Ομοσπονδία: «Πολύ καλή. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία με την Ομοσπονδία και είναι και ο λόγος που αρχίζουν όλα να πηγαίνουν λίγο καλύτερα. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό και θα δούμε και άλλες επιτυχίες για την Εθνική, είμαι σίγουρη».

Για τον κόουτς Γκιγιέρμο Ναράνχο: «Δεν μπορώ να πω τι γινόταν πιο παλιά γιατί δεν ήμουν, αλλά αυτό που είδα εγώ ως Κωνσταντίνα είναι οργάνωση. Όχι μόνο από τον Ναράνχο αλλά από όλους. Όταν υπάρχει κάτι οργανωμένο, τότε θα πας καλά».