Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Βλάχος : «Η άνοδος ήρθε με ψυχή»

Βλάχος : «Η άνοδος ήρθε με ψυχή»

Ώρα δικαίωσης για όλους στο Αιγάλεω με τον πρόεδρο του City, Παντελή Βλάχος και την προπονήτρια των επιτυχιών Αγγελική Αντωνιάδη να αναφέρονται στο όνειρο της ανόδου και τους κόπους ολόκληρων χρόνων που ανταμείφθηκαν στο απόλυτο με τη νίκη ανόδου επί του Απόλλωνα Καλαμάτας…

Ο αγώνας με τον Απόλλωνα Καλαμάτας έκρυβε ανατροπές και στο τέλος το Αιγάλεω ήταν αυτό που… πανηγύρισε την άνοδο. Μια επική ανατροπή για τις «κυανόλευκες», οι οποίες από την κόλαση του 0-2, βρέθηκαν στον παράδεισο του 3-2 και της ανόδου γράφοντας χρυσή σελίδα στην ιστορία της.

Παντελής Βλάχος και Αγγελική Αντωνιάδη μαζί στην ζωή, μαζί και στην ομάδα έζησαν την απόλυτη επιτυχία του Αιγάλεω που από τα τοπικά της ΕΣΠΕΔΑ, τη νέα χρονιά θα βρίσκεται στη Volleyleague.

Ο Παντελής Βλάχος έχοντας ζήσει έντονα τον αγώνα μέχρι τον τελευταίο του πόντο, εμφανώς χαρούμενος από την επιτυχία και την άνοδο υπογράμμισε «Μέχρι το 0-2 η ομάδα δεν έπαιζε καθόλου. Όποιος έχει δει την ομάδα καταλαβαίνει ότι στα πρώτα δύο σετ το Αιγάλεω ήταν μια άλλη ομάδα. Μετά το 0-2 η ομάδα πόντο-πόντο άλλαζε. Βοήθησε πάρα πολύ ο κόσμος για την ανατροπή. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Ήταν συγκλονιστικός ο κόσμος. Συγκλονιστικές οι αθλήτριες.

Το κάναμε από την αρχή με τον δύσκολο τρόπο. Ήταν να πάμε για την 1η θέση την χάσαμε, πήγαμε στα μπαράζ, χάναμε το πλεονέκτημα αλλά κερδίσαμε τα Πεύκα και πήραμε το αβαντάζ έδρας. Με την Καλαμάτα μετά το πρώτο εύκολο παιχνίδι, πήγαμε στην Μεσσηνία και ο τραυματισμός της κοπέλας μας αντί να επηρέασε την Καλαμάτα επηρέασε εμάς.

Η ανατροπή και η άνοδος ήρθε μόνο με την ψυχή. Το Αιγάλεω έβγαζε πάντα αυτόν τον τσαμπουκά και την ψυχή. Ξαφνικά στο παιχνίδι σταμάτησε να υπάρχει τακτική και υπήρχε αγωνιστικός τσαμπουκάς. Μπράβο σε όλη την ομάδα και στο προπονητικό τιμ.

Μεγάλη δικαίωση για όλους αν αναλογιστούμε ότι ο σύλλογο πριν 13 χρόνια βρέθηκε κοντά στο να μην υπάρχει Ανέλαβα την ομάδα με μεράκι και με συντονισμό φθάσαμε ως εδώ».

Ο πρόεδρος του Αιγάλεω στην κορυφαία στιγμή της ομάδας δεν ξέχασε τον Θοδωρή Αναστασιάδη που ήταν δίπλα του τόσα χρόνια και έφυγε πρόσφατα «Αυτή την άνοδο θέλω να την αφιερώσω στον φίλο μου τον Θοδωρή Αναστασιάδη που τον έχασα πριν λίγο καιρό και χαίρεται από ψηλά τώρα. Προσευχόμουν να πάρουμε το παιχνίδι για τον φίλο μου» δήλωσε δακρυσμένος ο Παντελής Βλάχος και υποσχέθηκε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Αγγελική Αντωνιάδη : «Γράψαμε ιστορία»

Η Αγγελική Αντωνιάδη μιλώντας για τη νίκη ανόδου δήλωσε «Γράψαμε ιστορία. Επιτέλους το Αιγάλεω στη Volleyleague. Τα καταφέραμε. Το θέλαμε πάρα πολύ. Παρά το άγχος και την πίεση τα καταφέραμε. Ο κόσμος ήταν η εναρκτήρια δύναμή μας. Μερικές φορές όταν θέλεις κάτι τόσο πολύ, μπορεί να σου βγει ανάποδα. Η Καλαμάτα ήρθε χωρίς άγχος για να κάνει ένα παιχνίδι που πίστευε ότι μπορεί να μας κερδίσει, ενώ εμείς μπήκαμε πάρα πολύ αγχωμένα.

Το Αιγάλεω τελικά το κάνει αυτό. Είναι των ανατροπών, είναι του μέχρι τέλους, δεν σταματάει ποτέ. Συγχαρητήρια στα κορίτσια μου. Δεν ξέρω τι να πω. Ήταν κάτι που δεν περίμενε κανένας πιστεύω ότι θα γίνει, γιατί η Καλαμάτα δεν έκανε κοιλιά, κράτησε το παιχνίδι της όπως έπρεπε, απλά ανεβήκαμε εμείς ενώ δεν παίζαμε».

Για τους κόπους ολόκληρων χρόνων που δικαιώθηκαν, η… «ψυχή» του «κυανόλευκου» πάγκου τόνισε «Η ομάδα χτίστηκε λιθαράκι –λιθαράκι. Το γνωρίζεις καλά πως ξεκίνησε και από πόσο χαμηλά άρχισε το Αιγάλεω. Πόσο το παλεύαμε πάντα. Φέτος βρήκαμε την ευκαιρία και δημιουργήσαμε ένα πολύ ωραίο ρόστερ. Με πολύ καλά παιδιά και καλές αθλήτριες. Το θέλαμε τόσο πολύ και θα ήταν κρίμα να αδικήσουμε τον εαυτό μας. Το πρώτο που λέγαμε στα αποδυτήρια ήταν αυτό. Θέλαμε το κάνουμε για εμάς, για τους κόπους μας. Το κλίμα όλη την χρονιά ήταν υπέροχο. Όλη την χρονιά δεν υπήρχαν προβλήματα, τα παιδιά βγαίναν όλα μαζί. Μια ομάδα που πραγματικά ήταν ομάδα και ήθελα για όλα αυτά να δικαιωθεί και δικαιώθηκε».

Όσο για τον…δύσκολο τρόπο που έφθασε η άνοδος, η Αγγελική Αντωνιάδη υπογράμμισε «Πες μας εσύ που μας γνωρίζεις, πότε το Αιγάλεω φοβήθηκε τα δύσκολα. Ποτέ. Μια ζωή ήμασταν στα δύσκολα και τα καταφέραμε».