BEACH VOLLEY

«Βλέπουν» Παγκόσμιο το 2017 στο Σότσι

«Βλέπουν» Παγκόσμιο το 2017 στο Σότσι

Όλο και περισσότερο έδαφος κερδίζει η πρόταση της ρωσικής ομοσπονδίας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Beach Volleyball FIVB το 2017 στο στο θέρετρο Σότσι στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας.

Έπειτα από την στήριξη και το αγκάλιασμα στο εσωτερικό της χώρας και η Διεθνής Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (FIVB) χαιρετίζει την διοργάνωση των αγώνων, που όπως και το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ολλανδίας (26 Ιουνίου- 5 Ιουλίου) θα φιλοξενηθεί σε περισσότερες από μία έδρες (Χάγη, Άπελντόορν, Άμστερνταμ, Ρότερνταμ).

Γαλανόλευκο “χρώμα” στο “Κόκινο Ξέφωτο”

Βάσει λοιπόν του σχεδιασμού των Ρώσων πέρα από το Ολυμπιακό Πάρκο στο Σότσι αγώνες θα διεξαχθούν και σε ένα ορεινό μέρος, που είχε φιλοξενήσει και αγωνίσματα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2004, το “ελληνικό” Κρασνάγια Πολιάνα .

Το εν λόγω μέρος που στα ρωσικά σημαίνει “Κόκκινο Ξέφωτο”  επονομάζεται «ελληνικό» γιατί ιδρύθηκε το 1878 από τους δύο Πόντιους Έλληνες τον Μουράτ Ξανθόπουλο και τον Θεόδωρο Αθαναϊλοβ. Στην τοποθεσία, που αναφέρεται από ντόπιους καθηγητές ιστορίας ως “περιοχή της Μεγάλης Ελλάδας των αρχαίων Ελλήνων και του Βυζάντιου» κατοικούνν περίπου  5.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι περίπου 800 είναι ελληνικής καταγωγής.