ΔΙΕΘΝΗ

Βλέψεις… κούπας για Νικολάκη στο F4 Κυπέλλου Κύπρου

Βλέψεις… κούπας για Νικολάκη στο F4 Κυπέλλου Κύπρου

Με στόχο την πρόκριση στον τελικό του 45ου Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α Γυναικών Κύπρου ο Έλληνας τεχνικός της Ολυμπιάδας Νεαπόλεως, Γιάννης Νικολάκης ρίχνεται από αύριο στη μάχη του Final 4 της διοργάνωσης, που θα φιλοξενηθεί από 28-29 Απριλίου στο «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» της Λεμεσού.

Η ομάδα του πολυνίκη προπονητή του ελληνικού βόλεϊ, που στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει  τη Νέα Σαλαμίνα, έχει το προβάδισμα πρόκρισης και σίγουρα μετά την απώλεια του φετινού τίτλου φιλοδοξεί για 2η φορά σε τελικό του θεσμού έπειτα από 21 χρόνια να κλείσει με επιτυχία τη σεζόν, πανηγυρίζοντας το παρθενικό Κύπελλο της ιστορίας της.

Οι «μελανόλευκες» θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022 ενόψει του Α Ημιτελικού με τον κόουτς Γ. Νικολάκη να έχει στη διάθεσή του ό,τι καλύτερο διαθέτει.

Στην αντίπερα όχθη η Νέα Σαλαμίνα επιστρέφει σε διεκδίκηση Κυπέλλου μετά το 1984-85 όταν έχασε στον Τελικό από την ΑΕΛ. Οι «ερυθρόλευκες» μπορεί απέναντι στην δευτεραθλήτρια του πρωταθλήματος να προβάλλουν ως το αουτσάϊντερ του ζευγαριού, ωστόσο οι παίκτριες του Γρηγόρη Μπάλλου, θα προσπαθήσουν να βάλουν δύσκολα στην Ολυμπιάδα διεκδικώντας την πρόκριση στον τελικό.

Β’ Ημιτελικός

Στον άλλο ημιτελικό η Λεμεσός έχει την τιμητική της, καθώς στο Λεμεσιανό ντέρμπι Property Gallery Απόλλων – ΑΕΛ, όλα είναι ανοιχτά!

Ωστόσο ο Property Gallery Απόλλων μετά την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος, πάει με ακμαίο ηθικό στο ματς, ΄προκειμένου να διεκδικήσει το νταμπλ μετά το 2017. Η ομάδα του Γ. Γιαπάνη είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις και με τη βοήθεια του κόσμου θα θελήσει να κατακτήσει το 5ο Κύπελλο στην ιστορία της.

Από την άλλη πλευρά η «Βασίλισσα» του κυπριακού βόλεϊ  ΑΕΛ με 30 πρωταθλήματα ψάχνει το 29ο Κύπελλο της ιστορίας της, καθώς θέλει να τελειώσει και τη φετινή χρονιά με έναν τίτλο μετά την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η τελευταία κατάκτησή της ήταν το 2011 κόντρα στον Απόλλωνα (στο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ).  Σημειώνεται ότι η ΑΕΛ κατέκτησε 24 συνεχόμενα Κύπελλα από το 1980 -2003.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Aleksandar Βoscovic ψάχνει άλλο ένα τίτλο στην Κύπρο μετά την παρουσία του στην Ανόρθωση και ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία θέλοντας να δει την ομάδα του στην καλύτερή της κατάσταση. Με όπλο την εμπειρία και τον ενθουσιασμό των ΑΕΛιστών οι «Λιονταρίνες» θα προσπαθήσουν να φθάσουν στον τελικό.

Με βάση την κλήρωση που έγινε τη Μεγ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 στον πρώτο ημιτελικό της Πέμπτης, θα αγωνιστούν Ολυμπιάδα – Νέα Σαλαμίνα στις 17:30 και στο δεύτερο ημιτελικό στις 20:30 θα γίνει το μεγάλο Λεμεσιανό ντέρμπι Property Gallery Απόλλων – AΕΛ. Την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 θα διεξαχθεί στις 20:00 ο Μεγάλος Τελικός.

Το πρόγραμμα του Φάιναλ φορ Κυπέλλου Κύπρου

Πέμπτη 28/4

Α’ ημιτελικός: 17.30 Ολυμπιάδα – Νέα Σαλαμίνα

Β’ ημιτελικός: 20.30 Property Gallery Απόλλων – AΕΛ

Παρασκευή 29/4

20.00 Τελικός

Οι κυπελλούχες ομάδες

ΑΕΛ – 28 Κύπελλα

Ανόρθωσις – 7 Κύπελλα

Property Gallery Απόλλων –  4 Κύπελλα

ΑΕΚ Λάρνακας – 2 Κύπελλα

Πεζοπορικός – 2 Κύπελλα

ΑΠΟΕΛ – 1 Κύπελλο