ΓΝΩΜΕΣ

Κορωνο… διεκπεραίωσης συνέχεια!

Κορωνο… διεκπεραίωσης συνέχεια!

Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην έννοια αγωνίζομαι σε πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών λόγω Covid19 και άλλη στο διεκπεραιώνω πρωτάθλημα με Covid19! Όσοι παρακολουθούν τους χειρισμούς της ΕΣΑΠ το τελευταίο 10ήμερο αλλά και μετρούν τις “απώλειες” ίσως καταλαβαίνουν γιατί η αθλητική ηγεσία καθυστέρησε να ανοίξει το βόλεϊ που εκ των κρουσμάτων “κόβεται” στην εξεταστική του Φεβρουαρίου!

Από το εκπληκτικό πρωτάθλημα…

Ήταν αρχές Φλεβάρη όταν ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατώρος δήλωνε στο Web Tv Avena 97,7 ότι το φετινό πρωτάθλημα, δεδομένης της κατάστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ομάδες, είναι εκπληκτικό και όσο περνάει ο καιρός θα δούμε σπουδαίους αγώνες ενώ προσέθετε ότι “το πρωτάθλημα θεού θέλοντας και καιρού επιτρέποντας θα τελειώσει στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί εάν φυσικά τηρηθούν 120% τα μέτρα προστασίας”!

Στο πρωτάθλημα κορονοϊού…

Ο Φλεβάρης δεν έχει καν ολοκληρωθεί, επτά στις οχτώ ομάδες έχουν νοσήσει από Covid19, οι περισσότεροι -ευτυχώς ελαφρά-, άλλοι έχουν κολλήσει την οικογένειά τους, άλλοι ψήνονται στον πυρετό ενώ χρειάστηκε να νοσηλευτεί και μέλος της οικογένειας  του βόλεϊ.

Τίποτα δεν είναι εκπληκτικό λοιπόν, κανένας αγώνας δεν είναι ωραίος με μισές ομάδες, κανένας δεν είναι χαρούμενος όταν ανησυχεί για το ντόμινο που η ΕΣΑΠ μοιάζει να συντηρεί αντί να έχει προχωρήσει από την πρώτη στιγμή που αντελήφθηκε το λάθος με τη διεξαγωγή της αναμέτρησης ΑΟΠ Κηφισιάς-Φίλιππος Β. στο Ζήρινειο σε μίνι αναβολή.

Διπλή αναμέτρηση σε επιβαρυμένους αθλητές!

Παράλληλα, σήμερα ορίστηκαν δυο εξ αναβολής αναμετρήσης Μίλων-Φίλιππος Β. και Παναθηναϊκός-Φίλιππος Β. και πραγματικά είναι κανείς να απορεί με όλους όσοι συμμετέχουν και συναινούν σε τέτοιους ορισμούς. Μια ομάδα που την Τρίτη (23/2) έκανε μοριακά τεστ έχοντας 8 θετικά, την Παρασκευή (26/2) έκανε rapid test και βγήκαν αρνητικά, θα κατέβει να δώσει back to back δυο αναμετρήσεις και αυτές έχοντας αθλητές που λόγω καραντίνας δεν έχουν κάνει προπονήσεις και σίγουρα θα επιβαρύνουν τον ήδη επιβαρυμένο οργανισμό τους!

Προκαταβολική ανησυχία…

Σαν να μην έφτανε αυτό, μπορεί μετά το θετικό κρούσμα στην αντρική ομάδα του Παναθηναϊκού, τα μοριακά τεστ να βγήκαν αρνητικά, όμως όποιος γνωρίζει τα πρωτόκολλα που ακολουθεί ο ΕΟΔΥ για την ιχνηλάτηση επαφών θα χρειαστεί 4-5 μέρες για να δείξουν αν ο ιός πρόλαβε να εξαπλωθεί. Οπότε η ανησυχία θα υπάρχει σε όλους όσοι την Κυριακή (28/2) θα βρεθούν στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Τελικά το ΔΣ άλλαξε το πρωτόκολλο;

Αυτό πάντως που είναι απορίας άξιο είναι πως σε μια συνεδρίαση της ΕΣΑΠ συζητήθηκε εκ των υστέρων ζήτημα που υπήρχε στο αρχικό πρωτόκολλο, το οποίο είναι αυτό που έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Λοιμοξιολόγων όταν η Volleyleague πήρε το “πράσινο” φως για να αγωνιστεί!

Προτεραιότητα η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

Και επειδή όσα γράφουμε δεν είναι προϊόν φαντασίας αλλά και τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων, διαβάσαμε και στην ενημέρωση για τη χτεσινή τρίωρη τηλεδιάσκεψη της ΕΣΑΠ το εξής: “Ξεκαθαρίστηκε ότι προτεραιότητα όλων είναι η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος μας και εφόσον υπάρξουν χρονικά περιθώρια ,να διεξαχθούν και οι λοιποί θεσμοί (League Cup και Κύπελλο Ελλάδος)”.

Οι ημερομηνίες πλέον δεν βγαίνουν αφού οι αναβολές είναι πάρα πολλές στη Volleyleague, κάτι που σημαίνει ότι ή θα αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής ή θα γίνει η χρήση της προκήρυξης που έχει προβλέψει τους τρόπους στέψης πρωταθλητή σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος! Αυτό όμως λίγη σημασία έχει μπροστά στην προάσπιση της υγείας της οικογένειας του βόλεϊ!

Καλύτερος χειρισμός στο γυναικείο

Και για να λέμε και τα σωστά, η ΕΟΠΕ που επίσης πιέζεται από το χρόνο ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος, σε αντίθεση με την ΕΣΑΠ είτε λόγω φόβου των συνεπειών του Covid19, είτε επειδή κατάλαβε ότι ο κορονοϊός επιταχύνεται γρήγορα, είτε επειδή είδε τα κακώς κείμενα της ΕΣΑΠ χειρίστηκε καλύτερα τα δικά της κρούσματα σε ομάδες και ορθώς έχει προβεί σε αναβολές, προασπίζοντας την υγεία των αθλητριών και των μελών της.

ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...