Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Volleyleague: Restart με Φοίνικα ΟΝΕΧ-Ολυμπιακό στην ΕΡΤ

osfp_foinikas

Τηλεδιάσκεψη με θέματα που άπτονται της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος Volley League 2020-21 συζητήθηκαν από τους εκπροσώπους της ΕΣΑΠ στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η αναμέτρηση Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ – Ολυμπιακός για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος ανοίγει την αυλαία την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 στις 20:00 και θα μεταδοθεί από τη Δημόσια Τηλεόραση ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής μαζί με τους διαιτητές θα ανακοινωθούν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα περάσουν οι δυο πρώτες αγωνιστικές και μετά θα προστεθούν και οι εμβόλιμες αγωνιστικές, προκειμένου να έχουν επανέλθει αγωνιστικά οι αθλητές.

Από εκεί και πέρα, έγινε ενημέρωση για θέματα που περιλαμβάνονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο και συζητήθηκαν πρακτικές λεπτομέρειες σχετικά με τους σχολαστικούς ελέγχους και τα τεστ covid-19 που θα πρέπει να διενεργούν οι ομάδες πάντα σε συνεργασία και ενημέρωση με την ΕΣΑΠ αλλά και τις αρμόδιες αρχές και έγινε ανάλυση της χορηγικής συνεργασίας με τον όμιλο «Βιοϊατρική».

Τέλος σύμφωνα με την ενημέρωση της Λίγκας: ‘Αποφασίστηκε το αγωνιστικό καλεντάρι της σεζόν το οποίο θα ανακοινωθεί άμεσα από το Αγωνιστικό τμήμα της ΕΣΑΠ πάντα με βάση το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος που προβλέπεται από την προκήρυξη. Σύμφωνα με αυτό μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου (14η αγωνιστική) οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα δώσουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών και η πρώτη ομάδα θα βγει πρωταθλήτρια. Οι ομάδες από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν στο μίνι πρωτάθλημα τη βαθμολογία τους. Οι ομάδες από την 5η έως την 8η θέση θα παίξουν ξεχωριστό πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών και η 8η ομάδα της τελικής κατάταξης θα παίξει μπαράζ παραμονής με την 3η ομάδα της Pre League για μία θέση στη Volley League της σεζόν 2021-22. Και για το πρωτάθλημα θέσεων 5-8 οι ομάδες από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν στο μίνι πρωτάθλημα τη βαθμολογία τους.

Αποφασίστηκε να διεξαχθεί final-4 για το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς με τον πρόεδρο του Α.Π.Σ. Φιλίππου Βέροιας Δημήτρη Πιτούλια να αναλαμβάνει διερευνητική επαφή με τους φορείς της Βέροιας και χορηγούς για να αναλάβει τη φιλοξενία της διοργάνωσης. Υπενθυμίζεται πως στα ημιτελικά της διοργάνωσης έχουν προκριθεί ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ και ο Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας.

Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο με την οποία η ΕΣΑΠ θα αιτηθεί την διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών μόνο με ομάδες της Volley League ανδρών”.