Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Volleyleague: Τα φώτα σε Άγιο Θωμά, Ρέντη και Νέα Σμύρνη

Volleyleague: Τα φώτα σε Άγιο Θωμά, Ρέντη και Νέα Σμύρνη

Σε Άγιο Θωμά, Ρέντη και Νέα Σμύρνη θα ολοκληρωθεί η 2η αγωνιστική της Volleyleague με τις αναμετρήσεις που η κάθεμια έχει το δικό της ενδιαφέρον.

Παναθηναϊκός Α.Ο. – Ο.Φ.Η. (2η αγωνιστική, 23/10, 17:00, LS)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΟΦΗ τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League.  (Γυμναστήριο Αγίου Θωμά, Μαρούσι,  23/10, 17:00, LS, Διαιτητές: Ονόπας, Νικάκης).

Ο 21χρονος πασαδόρος του Παναθηναϊκού Φάνης Ρουσόπουλος είπε για τον αγώνα με τον ΟΦΗ: «Προετοιμαζόμαστε όλη την εβδομάδα για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια κάνει μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια ώστε να σταθεροποιηθεί στη Volleyleague και σίγουρα πρέπει να προσέξουμε κάποια στοιχεία για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Ο ΟΦΗ την ήττα της πρεμιέρας από τον Ολυμπιακό ετοιμάζεται για μια ακόμη δύσκολη αποστολή, απέναντι σε ένα αντίπαλο υψηλού επιπέδου, όπως είναι ο Παναθηναικός.

Ο Πορτορικανός ακραίος του ΟΦΗ Pelegrin Vargas, ο Αργεντίνος ακραίος Luciano Coto, ο Αργεντίνος πασαδόρος του ΟΦΗ Ferando Arpagiou και ο Ελληνας πασαδόρος Αγγελος Στεφανίδης, μίλησαν στο επίσημο κανάλι του ΟΦΗ, για την αναμέτρηση.

Ο Πορτορικάνος ακραίος του ΟΦΗ Pelegrin Vargas, αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον Παναθηναικό, δήλωσε στο επίσημο κανάλι του ΟΦΗ, ότι “είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έτσι και με τον Παναθηναικό, έχουμε ένα αντίπαλο υψηλού επιπέδου.  Εμείς έχουμε συγκεντρωθεί στο παιχνίδι και θα ακολουθήσουμε το πλάνο που έχουμε σχεδιάσει με τον προπονητή μας. Κάθε μέρα βελτιωνόμαστε και θα κάνουμε το καλύτερο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος στον ΟΦΗ. Με τα παιδιά έχουμε πολύ καλή χημεία. Εχουμε ένα προπονητή που μας υποστηρίζει πολύ. Εχει μεγάλη εμπειρία και μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι παίκτες. Η οργάνωση της ομάδας, είναι πολύ καλή και έχουμε γύρω μας ανθρώπους που μας νοιάζονται”.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ, ο Αργεντίνος ακραίος Luciano Coto, που έκανε θετικό ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό, έστω και με μια προπόνηση τόνισε ότι “νοιώθω πολύ καλά εδώ. Η ομάδα είναι πολύ καλή και έτοιμη να παίξει κόντρα στον Παναθηναικό. Είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι. Εύχομαι κι εγώ να μπορέσω να βοηθήσω”.

Ο Αργεντίνος πασαδόρος του ΟΦΗ Fernando Arpagiou, ανέφερε πως “έχουμε ένα πολύ καλό γκρούπ απο παίκτες. Εχουμε καλούς παίκτες που θα παλέψουν πολύ σε αυτό το πρωτάθλημα. Εχουμε επίσης πολύ καλό προπονητή. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε κόντρα στον Παναθηναικό. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά μπορούμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι αύριο”.

O πασαδόρος του ΟΦΗ, Αγγελος Στεφανίδης, τόνισε με τη σειρά του πως “είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Ο Παναθηναικός είναι μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να βγάλουμε πράγματα που κάνουμε στην προπόνηση. Να κάνουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση”.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας (2η αγωνιστική, 23/10, 19:30, LS VL)

O Oλυμπιακός υποδέχεται τον Φίλιππο Βέροιας στον πρώτο εντός έδρας αγώνα στο πρωτάθλημα. (Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη, 19:30, LS VL, Διαιτητές: Κυριοπούλου, Μουλά Λ.).

Οι πρωταθλητές ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 3-0 σετ του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, προέρχονται από τη σπουδαία νίκη επί της Κομάρνο στη Σλοβακία στο πρώτο ματς του β’ προκριματικού γύρου του Champions League, και θέλουν να πανηγυρίσουν ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Δημήτρη Καζάζη ο οποίος υπολογίζει στις υπηρεσίες όλων των αθλητών.

Ο ακραίος του Ολυμπιακού Ανέστης Δαλακούρας: «Προερχόμασετ από μια πολύ σημαντική και δύσκολη νίκη για τα προκριματικά του Champions League. Tώρα μπροστά μας έχουμε το πρωτάθλημα και παίζουμε με τη Βέροια στην έδρα μας η οποία προέρχεται από ήττα και σίγουρα θα προσπαθήσει να δείξει καλύτερο πρόσωπο. Από την πλευρά μας θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για να πάρουμε άλλη μια νίκη και να συνεχίσουμε το δύσκολο πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας με την Ευρώπη και το πρωτάθλημα».

Ο προπονητής του Φιλίππου Βέροιας Σωκράτης Τζιουμάκας είπε: «Μία δύσκολη έξοδος στην Αθηνά, παίζουμε με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ο οποίος απέδειξε και στον πρόσφατο ευρωπαϊκό του αγώνα, πως είναι σε καλή κατάσταση. Εμείς παιχνίδι με παιχνίδι θεωρώ πως θα γινόμαστε καλύτεροι, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση, ούτως ώστε τα επόμενα παιχνίδια να είμαστε ακόμη πιο δυνατοί. Παράλληλα η επιστροφή του Προύσαλη στις προπονήσεις αποτελεί ένα «συν» για την ομάδα μας»

Από την πλευρά του ο ακραίος του Φιλίππου Βέροιας, που στο παρελθόν αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, Γιάννης Ρουμελιωτάκης, τόνισε: «Όλοι ξέρουμε ότι παίζουμε με τον πρωταθλητή και εκ των διεκδικητών των φετινών τίτλων στις ελληνικές διοργανώσεις, οπότε περιμένουμε ένα δύσκολο ματς. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να κάνουμε μία καλή εμφάνιση. Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς αθλητές, αλλά εμείς θα πρέπει να μπούμε δυνατά από την αρχή στο παιχνίδι, με στόχο να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατόν, ώστε φεύγοντας από τον αγωνιστικό χώρο να είμαστε ικανοποιημένοι με τον εαυτό μας, αλλά και με την ομάδα μας»

Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων – Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ (2η αγωνιστική, 23/10, 18:00, LS VL)

Στη Νέα Σμύρνη ο Μίλων θα φιλοξενήσει τον Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς της 2ης αγωνιστικής. (Γυμναστήριο Κροίσος Πέρσης Νέα Σμύρνη, 2η αγωνιστική, 23/10, 18:00, LS VL, Διαιτητές: Βουδούρης, Βελώνης).

Και οι δύο ομάδες προέρχονται από σημαντικές νίκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο Μίλων νίκησε εκτός έδρας τον Φίλιππο με 3-0 σετ και έκανε ιδανικό ξεκίνημα. Δεν έχει νικήσει ποτέ τον Φοίνικα και θα δώσει τον πρώτο εντός έδρας αγώνα.

Ο προπονητής του Μίλωνα Σάκης Ψάρρας δήλωσε: “Είναι το πρώτο εντός έδρας ματς στο πρωτάθλημα απέναντι σε ένα από τα φαβορί του πρωταθλήματος. Δεν έχει καμία σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Φίλιππο. Ο Φοίνικας είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες και πάει για πρωτάθλημα. Απέναντι στις ομάδες που έχουν τόσο υψηλούς στόχους θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Είναι μία πρόκληση για τους αθλητές μου και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με καλή οργάνωση στο παιχνίδι μας και κυρίως μαχητικότητα”.

Για τον αγώνα με το Μίλωνα στην Αθήνα, ο αρχηγός του Φοίνικα Ανδρέας Φράγκος είπε: «Κάθε παιχνίδι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με την αντίστοιχη σοβαρότητα. Προετοιμαζόμαστε και για το παιχνίδι με το Μίλωνα αλλά και για να εξελιχτούμε σαν ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Θα είναι σίγουρα δύσκολο γιατί παίζουμε εκτός, σε ένα χώρο που δεν τον γνωρίζουμε. Αρκετοί παίκτες πάνε για πρώτη φορά σε αυτό το γήπεδο που έχει τις ιδιαιτερότητες του. Σίγουρα είναι ένα ματς που κρύβει κινδύνους».