BEACH VOLLEY

Βουλγαρική υπεροχή στην 4άδα

Βουλγαρική υπεροχή στην 4άδα

Την Ελληνική φιλοξενία απολαμβάνει από την Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη η αήττητη Εθνική Βουλγαρίας, Irena Mishonova και Svetla Angelova, που με “τρία στα τρία” προκρίθηκε απευθείας στην 4άδα του πρώτου τουρνουά Masters του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος beach volley 2015.

Εντυπωσιασμένες από τις εγκαταστάσεις του ΑΣΘ Πρωτοπόροι, στην Καρδία Θεσσαλονίκης, ήταν οι 27χρονες αθλήτριες της Εθνικής ομάδας beach volley της Βουλγαρίας με την Irena να αναφέρει σχετικά: «Έχουμε ενθουσιαστεί με τις εγκαταστάσεις, καθώς είναι πολλά γήπεδα (σ.σ. τέσσερα μόνο για το beach volley) μαζεμένα, και υπάρχουν όλες οι ανέσεις, ώστε να προετοιμαστείς κατάλληλα. Δεν έχουμε κάτι παρόμοιο στην Βουλγαρία. Είναι σαν ένα μικρό χωριό, όπου μπορεί η κάθε ομάδα να κάνει προπονήσεις, ενώ παράλληλα υπάρχουν γήπεδα τένις και γενικά είναι πολύ καλό που τα μικρά παιδιά μπορούν να μάθουν διαφορετικά αθλήματα».

Svetla_Angelova_Irena_Mishonova_2015

Σχετικά με την πρόσκληση της ΕΟΠΕ να συμμετάσχουν στο πρώτο τουρνουά Masters η Svetla υπογράμμισε: «Ευχαριστούμε πολύ την Ομοσπονδία για την πρόσκληση, είναι πολύ καλό για εμάς να συμμετάσχουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα και δυνατά τουρνουά στο πλαίσιο της προετοιμασία μας. Στόχος μας είναι να παίξουμε πολλά παιχνίδια με διαφορετικές ομάδες. Το επίπεδο είναι καλό στο τουρνουά καθώς μέχρι στιγμής δεν ξέρεις ποια ομάδα θα κερδίσει».

“Κακός δαίμονας” για τις Mishonova και Angelova είναι οι Πένυ Καραγκούνη και Πηγιάννα Μεθενίτη, με τις οποίες έχουν συναντηθεί δύο φορές σε Βαλκανικούς αγώνες και στους πρόσφατους Eυρωπαϊκούς Aγώνες στο Μπακού και μετρούν ισάριθμες ήττες, έτσι αμφότερες ευχήθηκαν να μην… τριτώσει το κακό και να πάρουν σήμερα την πρώτη τους νίκη, αν όλα πάνε καλά στον τελικό της διοργάνωσης!
Οι Βουλγάρες διεθνείς αν και αυτήν την περίοδο ασχολούνται μόνο με την… άμμο δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να αγωνιστούν σε κάποια ελληνική ομάδα. «Προτιμούμε να παίζουμε beach volley, όμως παίζουμε και indoor», ανέφερε η Svetla, η οποία αγωνίζεται ως πασαδόρος και από το 2010 έχει συμμετάσχει σε πάνω από 20 διεθνή τουρνουά beach volley. Από την πλευρά της η Irena, που αγωνίζεται τόσο ως ακραία όσο και ως διαγώνια και εκτός από την ενασχόλησή της με το beach volley, έχει περάσει από τη Σλάβια και Λοκομοτίβ Σόφιας, ενώ πέρσι φόρεσε την φανέλα της Volleystrars Thuringen στο Γερμανικό πρωτάθλημα, πρόσθεσε: «Δεν αποκλείουμε κανένα ενδεχόμενο. Αν μας έρθει πρόταση από την Ελλάδα θα την εξετάσουμε και αν είναι καλή θα τη δεχτούμε»!