Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Βουλγάρικο «Λιοντάρι» για τον Πειραιά

Βουλγάρικο «Λιοντάρι» για τον Πειραιά

Ακόμη ένα σπουδαίο μεταγραφικό χτύπημα, που θα τους ενισχύσει τα μέγιστα στην προσπάθεια διάκρισης σε Ελλάδα και Ευρώπη  ετοιμάζουν οι ερυθρόλευκοι.

Έτσι μετά τον Πολωνό διεθνή πασαδόρο Ντρζίζγκα, ο 34χρονος διεθνής ακραίος της αργεντίνικης Μπολιβάρ, Τεοντόρ Αλεξίεφ από βρίσκεται πολύ ψηλά στην ισπανική λίστα Μουνιόθ που “χτίζει” με τη βοήθεια της διοίκησης τον φετινό Ολυμπιακό.

Με το Νο 15 στην πλάτη ο δίμετρος και κάτι (2.04μ) Αλεξίεφ οδήγησε την Εθνική Βουλγαρίας σε σπουδαίες επιτυχίες στο παρελθόν, όπως τα χάλκινα μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2006, Παγκόσμιο Κύπελλο 2007 και Ευρωβόλεϊ 2009, ενώ μεταξύ άλλων κέρδισε και δύο ατομικές ατομικές διακρίσεις, αυτή του “Κορυφαίου Σκόρερ”  και “Κορυφαίου Υποδοχέα” στο World League 2012. Την ίδια χρόνια εκπροσώπησε τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ παρών ήταν και 4 χρόνια αργότερα στο επόμενο ολυμπιακό ραντεβού του Πεκίνου.

O εντυπωσιακός Αλεξίεφ έχει τεράστια εμπειρία από σπουδαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αφού εκτός από τις βουλγαρικές Λέφσκι Σόφιας, Λοκομοτίβ Πλόβντιν αγωνίστηκε επίσης σε Ιταλία (Κοριλιάνο, Μόντσα), Ρωσία (Ουράλ Ούφα, Λοκομοτίβ Εκατερίνενμπουργκ, Γκαζ Προμ Σουργκούτ), Τουρκία (Χάλκμπανκ, Μπουγιουκσεχίρ Μπελεντίγεσι), ενώ πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τη σεζόν 2015-2016 γιαλογαριασμό της αργεντίνικης UPCN San Juan.

Ο πατέρας δύο παιδιών, Αλεξίεφ υπό τις οδηγίες του Αργεντίνου πρώην τεχνικού του Παναθηναϊκού, Κάρλος Ξαβιέρ Βέμπερ και με συμπαίκτες μεταξύ άλλων τον συμπατριώτη του Νικολάι Ουτσίκοφ και το Σέρβο Πέταρ Κρισμάνοβιτς, στέφθηκε πρωταθλητής στο πρωτάθλημα.

Δείτε στο Video τον εντυπωσιακό Βούλγαρο ακραίο εν δράση…

https://www.youtube.com/watch?v=zcKOFoN8_zg