ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Βραβεύσεις και λαμπρές παρουσίες στην εκδήλωση του ΣΦΕΕΟΠ

Βραβεύσεις και λαμπρές παρουσίες στην εκδήλωση του ΣΦΕΕΟΠ

Τις αθλήτριες που οδήγησαν την Εθνική μας ομάδα γυναικών στην πρώτη της παρουσία σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το μακρινό 1985 θα τιμήσει  ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης (ΣΦΕΕΟΠ), σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (9/10, 10:30) στο αμφιθέατρο του ΤΕΦΑΑ Αθηνών.

Την τιμητική τους θα έχουν την Κυριακή οι αθλήτριες της Εθνική μας ομάδας που αγωνίστηκαν την περίοδο 1978-1985 και έγραψαν την πρώτη μεγάλη «κυανόλευκη» επιτυχία με την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού.

Ο ΣΦΕΕΟΠ θα βραβεύσει τα μέλη της Εθνική μας ομάδας, σε μια εκδήλωση  που θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι Μαρία Κωστοπούλου, Λία Μήτση, Ευγενία Γκορτσίλα, Βάσω Ιωάννου, Ελένη Ζέτου, καθώς και οι προπονητές της παραπάνω περιόδου, Διονύσης Μερκάτης και Τάκης Φλώρος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΦΕΕΟΠ

Ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης (Σ.Φ.Ε.Ε.Ο.Π.) διοργανώνει εκδήλωση προς τιμήν των αθλητριών της Εθνικής ομάδας (περιόδου 1978-1985), που οδήγησαν το ελληνικό βόλεϊ στα Ευρωπαϊκά σαλόνια το 1985, επιτυγχάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της πρόκριση στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος 1985.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η διαδρομή της Εθνικής ομάδας από τη θεμελίωση και το «Μεσαίωνα» της, μέχρι την αναγέννηση και τη θριαμβευτική πρόκριση. Η παρουσίαση και αξιολόγηση της αγωνιστικής δράσης της περιόδου θα αποτυπωθεί σε έντυπη έκδοση του Σ.Φ.Ε.Ε.Ο.Π., μετά από έρευνα, καταγραφή και ιστορική τεκμηρίωση από τον «δάσκαλο» του Ελληνικού βόλεϊ κ. Νίκο Μπεργελέ, ενώ η επιμέλεια της έκδοσης έγινε από τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Τζούστα.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν για την προσφορά τους, οι διεθνείς αθλήτριες: Άντα Βαφειάδου, Κάτια Βοζίκη, Μαριάννα Γεωργιάδη, Ευγενία Γκορτσίλα, Μαρία Δεληγιάννη, Ελένη Ζέτου, Μαρία Ζωγραφίνη, Βάσω Ιωάννου, Αναστασία Κεφαλά, Μαρία Κωστοπούλου, Ελένη Λαζαρίδου, Μαριάνθη Λάμπου, Φιλιώ Μάρκου, Κατερίνα Μαστορίδου, Ιουλία Μήτση, Μαρία Μιχαλοπούλου, Σοφία Παπαδοπούλου, Αναστασία Ραφούλη, Λιάνα Ριτζαλέου, Δέσποινα Σιμιτοπούλου, Πελαγία Σκούρα, Θεοδώρα Τσαπόγα, Χρυσή Τασιούδη.

Παράλληλα, θα τιμηθούν οι προπονητές της Εθνικής ομάδας γυναικών περιόδου 1978-1985: Διονύσης Μερκάτης και Δημήτρης Φλώρος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Σ.Ε.Φ.Α.Α./Ε.Κ.Π.Α.), την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και ώρα 10:30πμ (Εθνικής Αντίστασης 41, Δάφνη, Αθήνα, Σταθμός Μετρό γραμμή 2 Δάφνη).