ΔΙΕΘΝΗ

Βρήκε ση…Μαδούρα νίκης η Χάμπο

Βρήκε ση…Μαδούρα νίκης η Χάμπο

Ο Έλληνας κεντρικός με μια ακομη super εμφάνιση οδηγησε την ομάδα του σε μία επική νίκη επί των πρωταθλητών Σουηδίας, την 3η σε 4 αγώνες του σκανδιναβικού πρωταθλήματος.

Του Δημήτρη Πιτούλια

Μετά λοιπόν απο ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τάι-μπρέικ η Χάμπο Βόλεϊ κέρδισε την Φάλκενμπεργκ με 3-2 (25-21, 25-16. 26-28, 22-25, 15-13) και έριξε στο καναβάτσο τους περσινούς πρωταθλητές…

Ήταν να μην πάρει φόρα η Χάμπο Βόλεϊ του Γιάννη Μαδούρα, αφού στο χθεσινό αγώνα πανηγύρισε την τρίτη της νίκη σε 4 παιχνίδια, ενώ “έσπασε” και το φετινό αήττητο της Φάλκενμπεργκ.

Οι γηπεδούχοι με οδηγό τον Γιάννη Μαδούρα που είχε 7/11 επιθέσεις, 7 μπλόκ και 1 άσσο κατάφεραν απο νωρίς να βάλουν τα θεμέλια για μία σπουδαία νίκη.Οι δύο ομάδες στο πρώτο σετ συμβάδιζαν στο σκορ ως το 9-9, αλλά στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι με ένα ξέσπασμα ξέφυγαν στο σκορ με 10-13 και 16-18, αλλά κάπου εκεί “μίλησε” ο Μαδούρας. Ο πρώην άσος της Λαμίας με 2 μπλοκ και έναν άσο έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του για να κατακτήσει το σετ η Χάμπο Βόλεϊ με 25-21.

Το δεύτερο σετ ήταν “μονόλογος” για την Χάμπο Βόλεϊ και με 25-16 δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Φάλκενμπεργκ. Στο τρίτο σετ η Χάμπο “πάτησε γκάζι” στο τέλος του σετ και προηγήθηκε με 24-21, όμως η Φάλκενμπεργκ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με μία απίστευτη ανατροπή κατέκτησε τελικά το σετ με 26-28. Στο τέταρτο σετ οι φιλοξενούμενοι είχαν το ψυχολογικό αβαντάζ και εκμεταλλεύτηκαν το σοκ…των γηπεδούχων και πήραν το σετ με 22-25…

Στο τάι-μπρεικ όμως η Χάμπο Βόλεϊ ήταν πιο ψύχραιμη, πήρε απο νωρίς το προβάδισμα με 4-2, 7-6, 10-7 και με μπλοκ του Λίνους Έκστραντ η ομάδα του Μαδούρα σημείωσε την νίκη της αγωνιστικής!

Ο προπονητής της Χάμπο Βόλεϊ, Αλεσάντρο Λόντι, ήταν χαρούμενος για την μεγάλη νίκη της ομάδας του, αλλά δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το γεγονός, ότι η ομάδα του δεν τελείωσε τον αγώνα στο 24-21 του τρίτου σετ.

“Πρώτα απ ‘όλα, είναι σαφές ότι παίξαμε απέναντι σε μία πολύ σπουδαία ομάδα! Η Φάλκενμπεργκ έχει κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμα και την Λινκόπινγκ. Το γεγονός ότι καταφέραμε να προηγηθούμε με 2-0 και 24-21 δείχνει ότι έχουμε κάνει καλή δουλειά στον αγώνα. Αυτή τη στιγμή δεν είμαι ικανοποιημένος. Είχαμε τη δυνατότητα μιας νίκης με 3-0 αλλά εξαιτίας κάποιων λαθών δεν τελειώσαμε το παιχνίδι στο τρίτο σετ. Φυσικά και είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε, αλλά δεν μου άρεσε που διακινδυνεύσαμε την νίκη“.

Τοπ σκόρερ των νικητών με 22 πόντους ήταν ο Πάουελ και τον ακολούθησε ο Μαδούρας με 15, ακριβώς όπως και για τους ηττημένους, ο Μάντισον και ο Μέντες αντίστοιχα.