Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μ. Γενιτσαρίδη στο Volleyplanet: «Έφυγα για να μην μείνω άνεργη»

Μ. Γενιτσαρίδη στο Volleyplanet: «Έφυγα για να μην μείνω άνεργη»

Η διεθνής ακραία της Σαντορίνης, Μαρία Γενιτσαρίδη, μπροστά στο αδιέξοδο της φετινής αναστολής της Volleyleague γυναικών και το ενδεχόμενο να μείνει 6 μήνες άνεργη, ετοιμάζει βαλίτσες για Γερμανία, ελπίζντας να της… κάτσει στη Bundesliga το δικό της φετινό… Λότο.

Η Ηρακλείωτισσα άσος του ΑΟ Θήρας από τη νέα χρονιά θα είναι κάτοικος του γερμανικού Suhl, όπου βρίσκεται η έδρα της νέας της ομάδας VfB Suhl LOTTO Thüringen. Πρόκειται για την μικρότερη από τις έξι αστικές περιοχές του κρατιδίου της Θουριγγίας, με πληθυσμό περίπου 37.000 κατοίκων, δύο ώρες περίπου από την Φραγκφούρτη.

aothiras_3

Η Γενιτσαρίδη σε επικοινωνία που είχε με την πρώην συμπαίκτρια της στη Σαντορίνη και πρώην άσο της Suhl, Ανίκα Μπρίνκμαν αλλά και τη διεθνή μας συμπατριώτισσα της πρωταθλήτριας Στουτγκάρδης, Αθηνά Παπαφωτίου φρόντισε ηδη να ενημερωθεί για την νέα της ομάδα. Μάλιστα όπως δήλωσε στο Volleyplanet, θα ‘ λεγε κανείς πως στάθηκε “τυχερή στην ατυχία της”, αφού αν και παροπλισμένη εδω και δύο μήνες, ελπίζει πως θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταξιωμένου Ούγγρου τεχνικού, Λάζλο Χόλοσι.

” Είμαι από τα άτομα που στηρίζουν την ομάδα τους μέχρι τέλους. Αλλά απ’ ότι βλέπω δύσκολα  θα γίνει φέτος πρωτάθλημα και “κάνω το σταυρό μου” που ήρθε έστω και τώρα αυτή η πρόταση, αφού δε σκοπεύω να μείνω άνεργη για 6 μήνες και να με… ταίζει η μάνα μου! Συζητησα λοιπόν με τη διοίκηση του ΑΟ Θήρας και αφού τα βρήκα με τους ανθρώπους που έπρεπε… φεύγω! Πάω σε μια μικρή πολή στην κεντρική Γερμανία, όπου η τοπική ομάδα είναι αυτή τη στιγμή με 4 τέσσερις νίκες στην 3η θέση του πρωτάθληματος με 20β. Έχω ήδη παρακολουθήσει δύο παιχνίδια της νέας μου ομάδας, δεν ξέρω ακόμη τις τακτικές του προπονητή, αλλά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω να πετύχει το στόχο της.

genitsaridi 8

Ευελπιστώ πάντως, είτε αρχίσει είτε όχι ξανά το ελληνικό πρωταθλημα, οι αρμόδιοι να καθήσουν να συζητησουν και να προχωρήσουν σε έναν σοβαρό σχεδιάσμό για την επόμενη σεζόν, ώστε να δελεάσουν τις αθλήτριες που έχουν φύγει να επιστρέψουν για να παίξουν στην ελληνική Volleyleague…” τόνισε στο Volleyplanet, η 26χρονη Κρητικοπούλα (1.85μ), που μετά τη συμμετοχή της στις πανεπιστημιακές ομάδες σε Pittsburgh (ΗΠΑ) και Durham (Μ. Βρετανία) βρίσκεται αντιμέτωπη με τη σημαντικότερη διεθνή πρόκληση της καριέρας της.

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της VfB Suhl LOTTO Thüringen για το 2020, η Γενιτσαρίδη στο “ντεμπούτο” της στη Bundeliga θα υποδεχθεί στις 2 Ιανουαρίου 2021 στο “Sporthalle Wolfsgrube” την Ρότεν Ράμπεν Βίλσμπιμπουργκ, του συμαπτριώτη μας β’ τεχνικού των φιλοξενούμενων, Άκη Ευστθόπουλου.

bundesiga