Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Χαμένοι στη… μετάφραση οι Λοιμωξιολόγοι. Ελπίδες επανέναρξης των γυναικών

Χαμένοι στη… μετάφραση οι Λοιμωξιολόγοι. Ελπίδες επανέναρξης των γυναικών

Αναστολή κατά λάθος στον ερασιτεχνικό αθλητισμό!!!! Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε στην Κυβέρνηση νέο lockdown στον ερασιτεχνικό αθλητισμό στηριζόμενη όμως σε λανθασμένα συμπεράσματα αφού μπέρδεψαν τα κρούσματα του ανδρικού βόλεϊ με αυτά των γυναικών.

Έπειτα από την αποκατάσταση της πραγματικής εικόνας από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, στην σημερινή σύσκεψη, υπάρχουν πλέον ελπίδες να ανακληθεί η ΚΥΑ και να επανεκκινήσει άμεσα η Volleyleague γυναικών.

Η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος γυναικών αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ώρες καθώς η αναστολή του προέκυψε από… λάθος των λοιμωξιολόγων. Ένα λάθος που κλείδωσε ολόκληρο των ερασιτεχνικό αθλητισμό και προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις από όλους. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε λανθασμένα το νέο lockdown μπερδεύοντας το ανδρικό με το γυναικείο βόλεϊ.

Κάτι που διαπιστώθηκε στην σημερινή σύσκεψη των Λοιμωξιολόγων με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά που εξέφρασαν τις έντοντες διαφωνίες τους με την απόφαση τονίζοντας πως ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν έπρεπε να κλείσει, όταν μάλιστα είναι ανοικτές οι Ολυμπιακές προκρίσεις για το Τόκιο.

Την ίδια ώρα παρουσίασαν στην Επιτροπή και τον πίνακα των κρουσμάτων και των τεστ που γίνονται απο τα σωματεία και εκεί διαπίστωσαν οι Λοιμωξιολόγοι ότι μπέρδεψαν τα κρούσματα του ανδρικού βόλεϊ με το γυναικείο και οδηγήθηκαν σε λανθασμένα συμπεράσματα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μάλιστα το πήγαν ακόμη παραπέρα το θέμα καθώς μπερδεύθηκαν για το θέμα των κρουσμάτων στη Σύρο έπειτα από τον αγώνα με τον Φίλιππο το οποίο όμως αφορούσε την ανδρική Λίγκα. Απίστευτες καταστάσεις που δεν τιμούν κανέναν επιστήμονα και τον τρόπο που αυτοί χειρίστηκαν το θέμα.

Έτσι μετά την διαπίστωση του…  λάθους και τις απαραίτητες διευκρινίσεις από τους Αυγενάκη και Μαυρωτά ότι μπορούν οι ομάδες να έχουν ακόμη αυστηρότερους κανόνες (τεστ 48 ώρες πριν τους αγώνες), η Επιτροπή αναμένεται τις επόμενες ώρες να εισηγηθεί θετικά στην επανέναρξη της Volleyleague γυναικών και να αποκαταστήσει την μέχρι τώρα αδικία.