Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Χαμόγελα στη Φρεαττύδα

Χαμόγελα στη Φρεαττύδα

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στον Πειραιά και την Φρεαττύδα καθώς ο Πορφύρας επικράτησε 3-0 του Αίαντα Ευόσμου και πανηγύρισε την 1η του νίκη στη φετινή Volleyleague.

Ο Πορφύρας μπορεί να άργησε αρκετά φέτος να γευθεί την πρώτη του νίκη, ωστόσο κατάφερε απέναντι στον Αίαντα Ευόσμου να γυρίσει διακόπτει και με το 3-0 να πάρει το τρίποντο που τον βάζει πλέον ξανά στο παιχνίδι της σωτηρίας.

Η ομάδα του Βασίλη Πανδή έπειτα απο τις ατυχίες και τους τραυματισμούς  φρόντισε να επιστρέψει και με την “καθαρή” νίκη επί των “ερυθρολεύκων” να δηλώσει εκ νέου παρών στη Volleyleague και να αισιοδοξεί για καλύτερες ημέρες.

Η αναμέτρηση στο “Π. Σαλπέας” κρίθηκε στις λεπτομέρειες και οι γηπεδούχες του Πορφύρα ήταν αυτές που έδειξαν περισσότερο αυτοσυγκέντρωση και πάθος προκειμένου να φθάσουν στο πολύτιμο τρίποντο, έχοντας κορυφαία την Ροντρίγκεζ που είχε 29 πόντους, την ώρα που η Θαλασσινού είχε 11 δίνοντας μεγάλη βοήθεια.

Στο πρώτο σετ ο Αίαντας έφθασε μια ανάσα απο το προβάδισμα όταν και προηγήθηκε με 23-21, ωστόσο ο Πορφύρας βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με ένα σερί προσπέρασε με 25-23 κάνοντας το 1-0.

Ίδια εικόνα είχαμε και στο δεύτερο σετ όταν οι Θεσσαλονικιές με την Χαμαλίδου και τις Χατζή-Πήττα έκαναν το 24-20 αγγίζοντας την ισοφάριση. Οι “ροσονέρι” όμως με την Ποντικάκη στο σερβίς έκανε μια ακόμη μεγάλη ανατροπή αφού με το 26-24 έγραψε το 2-0 βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη του.

Το τρίτο ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να φθάνουν στο 19-19, όμως οι άσσοι της Σακιζλή έφεραν το 21-19 για την ομάδα του Πειραιά που στο τέλος με το 25-22 έκανε το 3-0 σπάζοντας το ρόδι για την φετινή χρονιά.

Τα σετ: 3-0 (25-23, 26-24, 25-22)
ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Βασίλης Πανδής): Ροντρίγκες 29, Θαλασσινού 11, Ποντικάκη 2, Σάντε 3, Μασούρα 2, Παγωμένου 6 / Μπουτσελάκου (λ) Σακιζλή 2, Ευαγγέλου.
Α.Π.Σ. ΑΙΑΣ (Κώστας Παπαδημητρίου): Ντράγκοβιτς, Χαντζή 9, Χαμαλίδου 13, Πήττα 8, Θεοδοσίου Λ. 4, Νταντούλα 3 / Θεοδοσίου Β. (λ), Χαϊτλή 1, Πιτσιγκώνη 4.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βασίλης Πανδής (Προπονητής Πορφύρα): «Μεγάλη νίκη η σημερινή και για βαθμολογικούς λόγους αλλά κυρίως για ψυχολογικούς. Τα κορίτσια έχουν δουλέψει πάρα πολύ και αυτή ήταν η ελάχιστη επιβράβευση και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Είχαμε μια ακόμη δύσκολη εβδομάδα η οποία ευτυχώς τελείωσε με ιδανικό τρόπο. Είναι βέβαιο πως έτσι όπως εξελίχθηκε θα μας δώσει αυτοπεποίθηση για την δύσκολη συνέχεια».

Κώστας Παπαδημητρίου (Προπονητής Αίαντα Ευόσμου): «Δεν πήγαν καλά τα πράγματα σήμερα, δεν βρήκαμε λύσεις στα κρίσιμα σημεία και έτσι ήρθε αυτή η ήττα, μπορεί να αξίζαμε κάτι σήμερα αλλά δικαιωματικά δεν το πήραμε. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά γιατί το πρωτάθλημα είναι μακρύ και δύσκολο».