ΔΙΕΘΝΗ

Ξαναέγραψε ιστορία η Στουτγκάρδη

Ξαναέγραψε ιστορία η Στουτγκάρδη

Η ονειρεμένη πορεία της Στουτγκάρδης συνεχίζεται για την ομάδα της Αθηνάς Παπαφωτίου και του Γιάννη Αθανασόπουλου, που μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας, πανηγύρισαν χθες γα πρώτη φορά και την πρόκριση στα ημιτελικά της Bundesliga.

Στο τρίτο και τελευταίο ματς για τις θέσεις 2-7 των πλέι οφ του γερμανικού πρωταθλήματος, παρουσία 1100 φίλων της στη SCHARRena η Allianz MTV επικράτησε με 3-0 (29-27, 25-21, 25-19) της Μίνστερ και με 2-1 (3-1, 1-3) νίκες πέρασε στα ημιτελικά.

Σε ένα ακόμη κρίσιμο ματς για τις γηπεδούχες η Αθηνά Παπαφωτίου αγωνίστηκε ως αλλαγή και στα τρία σετ και βοήθησε την ομάδα της τα μέγιστα στο στόχο της, μολονότι δεν πέτυχε κάποιο πόντο, να “γράψει ιστορία”, καθώς η καλύτερη θέση που έχει κερδισει ο σύλλογος στη Βundesliga είνα η 5η.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι στην ομάδα γιατί είναι η πρώτη φορά που το club προκρίνεται στα ημιτελικά του Πρωταθλήματος. Ο βασικός στόχος έχει επιτευχθεί, αλλα τώρα μας άνοιξε η όρεξη και θα παλέψουμε να πάμε στον τελικό” δήώσε στο Volleyplanet κατενθουσιασμένος ο Γιάννης Αθανασόπουλος, συνεργάτης του Ισπανού τεχνικού των Κυπελλούχων Γερμανίας, Ερνάντεζ.

Στην επόμενη φάση των πλέι οφ, η Στουτγκάρδη στο δρόμο για τον τελικό θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Σβέρινερ που απέκλεισε την Αάχεν

Foto: Tom Bloch