Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ξεκινά η Α1

Ξεκινά η Α1

Η … “χρυσή τομή” μεταξύ ΕΣΑΠ και Διαιτητών βρέθηκε έπειτα από αμοιβαίες υποχωρήσεις που υπήρξαν και πλέον η Α1 των ανδρών έστω και με καθυστέρηση ξεκινά κανονικά το Σαββατοκύριακο από την 2η αγωνιστική της…

Στο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα η ΕΣΑΠ αποφάσισε την έναρξη του πρωταθλήματος καθώς βρέθηκε δίαυλος επικοινωνίας με τους διαιτητές και γεφυρώθηκε το… χάσμα στις οικονομικές διαφορές τους.

Ένα “χάσμα” που αποδείχθηκε τελικά μόλις 45 ευρώ ανά παιχνίδι, αφού τόσα είναι πλέον το “κόψιμο” από τα έξοδα της διαιτησίας έπειτα από τις εκατέρωθεν υποχωρήσεις που έγιναν.

Συγκεκριμένα η  ΕΣΑΠ από την πλευρά της έκανε μικρότερη μείωση από όση αρχικά ζητούσε, ενώ οι διαιτητές δέχθηκαν τη μείωση κερδίζοντας την πληρωμή τους μέσω τραπέζης κάθε Τρίτη.

Ουσιαστικά το… deal μεταξύ των δύο πλευρών “κλείδωσε” με μείωση 15 ευρώ στην αποζημίωση  κάθε διαιτητή (από 180 σε 165) και παράλληλα μείωση 5 ευρώ σε Επόπτες (2) και Γραμματεία. Την ίδια ώρα όμως η ΕΣΑΠ και οι ομάδες δεσμεύθηκαν πως τα χρήματα προς τους διαιτητές θα μπαίνουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μέχρι την Τρίτη.

Έτσι με τις σχέσεις μεταξύ ΕΣΑΠ και Διαιτητών να έχουν πλέον ομαλοποιηθεί το πρωτάθλημα ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο με τους αγώνες της  2ης αγωνιστικής του, συνεχίζεται στις 7 Νοεμβρίου με την 3η αγωνιστική, ενώ η  1η αγωνιστική θα διεξαχθεί  στην θέση της 4ης στις 14/11 και  η 4η μια εβδομάδα αργότερα (21 Νοεμβρίου).