ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ξεκίνημα από την Κρακοβία για Εθνική Ανδρών

Ξεκίνημα από την Κρακοβία για Εθνική Ανδρών

Στο λάκκο των…Λεόντων έπεσε η Εθνική μας ομάδα των ανδρών κατα την κλήρωση των Ομίλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2021. Η Εθνική μας ομάδα στάθηκε άτυχη στο Ελσίνκι και την κλήρωση της CEV καθώς έπεσε στον Α Όμιλο μαζί με την διοργανώτρια Πολωνία, την Σερβία, το Βέλγιο, την Ουκρανία και την Πορτογαλία.

Στα δύσκολα και απο την Κρακοβία θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ανοίγει την αυλαία του την 1η Σεπτεμβρίου η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών. Η κλήρωση έφερε την Εθνική μας ομάδα στον Α Όμιλο μαζί με τους Πολωνούς και Σέρβους, αλλά και Βέλγιο, Ουκρανία και Πορτογαλία όπου θα παλέψει για την εξασφάλιση μια εκ των 4 θέσεων που δίνουν πρόκριση.

Οι δύο πρώτες θέσεις λογικά είναι “καπαρωμένες” απο Πολωνία και Σερβία που βρίσκονται σε άλλο επίπεδο, το Βέλγιο έχει ένα προβάδισμα για την 3η θέση, ενώ ανοικτή θα είναι η “μάχη” για την προνομιούχα 4η θέση.

Η Ελλάδα που βρίσκεται στον Α’ όμιλο, εφόσον καταλάβει μία από τις τέσσερις θέσεις θα προκριθεί στους «16» και θα παίξει χιαστί με τον Γ’ όμιλο που βρίσκονται οι Φινλανδία, Ρωσία, Ολλανδία, Τουρκία, Ισπανία και Βόρεια Μακεδονία (Α1-Γ4, Α2-Γ3, Α3-Γ2, Α4-Γ1).

Η φάση των «16» και οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν στο Γκντανσκ στη Πολωνία και στην Οστράβα της Τσεχίας.

Οι ημιτελικοί, ο μικρός τελικός και ο τελικός θα γίνουν στο Κατοβίτσε της Πολωνίας.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Α’ όμιλος (Πολωνία – Κρακοβία): Πολωνία, Βέλγιο, Σερβία, Ουκρανία, Ελλάδα, Πορτογαλία.

Β’ όμιλος (Τσεχία – Οστράβα): Τσεχία, Ιταλία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο.

Γ’ όμιλος (Φινλανδία – Τάμπερε): Φινλανδία, Ρωσία, Ολλανδία, Τουρκία, Ισπανία, Βόρεια Μακεδονία.

Δ’ όμιλος (Εσθονία – Ταλίν): Εσθονία, Λετονία, Γαλλία, Γερμανία, Σλοβακία, Κροατία.