ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ξεκίνημα με…απουσίες

Ξεκίνημα με…απουσίες

Στο Καρπενήσι βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα η αποστολή της Εθνικής ομάδας των Γυναικών η οποία ξεκινά προετοιμασία εν όψει της συμμετοχής της στο European League 2015 που ξεκινά στα τέλη Ιουλίου.

Οι ατυχίες δεν έλειψαν κι αυτή τη φορά καθώς η Μελίνα Εμμανουηλίδου (μηνίσκο) και η Ιζαμπέλα Ιβάνοβα (πρόβλημα στη μέση) τέθηκαν εκτός, η Αλεξάνδρα Ψωμά θα αναχωρήσει τις επόμενες ημέρες για τις ΗΠΑ, ενώ η Πέννυ Ρόγκα δεν θα είναι με την ομάδα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και η Αθανασία Φακοπουλίδου έχει πάρει άδεια λίγων ημερών καθώς είχε υποχρεώσεις με την εθνική κορασίδων.

«Θα θέλαμε να είναι εδώ όλα τα κορίτσια, αλλά δυστυχώς στον αθλητισμό έχουμε μάθει να ζούμε με τα προβλήματα. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα για την παρουσία μας στην διοργάνωση καθώς δεν έχουμε και εικόνα για τα ρόστερ των αντιπάλων, αν και για παράδειγμα Πολωνία και Τουρκία με όποια ομάδα κι αν κατέβουν θα είναι πολύ δυνατές», είπε ο Γιάννης Καλμαζίδης και συμπλήρωσε «Φέτος το European League διεξάγεται πολύ αργά και αυτό είναι ένα καινούργιο δεδομένο. Από κει και πέρα εγώ περιμένω να δω την εξέλιξη των κοριτσιών σε ατομικό επίπεδο και να μπορέσουμε να την παντρέψουμε για το καλό της ομάδας συνεχίζοντας τη δουλειά που έχουμε ξεκινήσει εδώ και κάποιο καιρό.

Το θετικό είναι ότι σιγά, σιγά μπαίνουν στην ομάδα κορίτσια από την προηγούμενη φουρνιά της Εθνικής Κορασίδων, όπως οι Βασιλαντωνάκη, Στράντζαλη, Φακοπουλίδου και θα ήταν και η Ψωμά, οι οποίες πλέον είναι στελέχη της εθνικής γυναικών».

Αναλυτικά οι αθλήτριες που έχουν καλέσει ο Γιάννης Καλμαζίδης και οι συνεργάτες του Κώστας Παπαδόπουλος, Δήμος Φιλιππάτος (ενώ μαζί με την ομάδα είναι και ο φυσιοθεραπευτής Ανδρέας Κόκκινος) είναι οι εξής:

Πασαδόροι: Αθηνά Παπαφωτίου (Μιλούζ, Γαλλία), Στέλλα Χριστοδούλου (Ολυμπιακός), Όλγα Βεργίδου (ΑΟ Θήρας)

Διαγώνιες: Ελένη Κιόση (Όλμπια, Ιταλία), Ανθή Βασιλαντωνάκη (Κονελιάνο, Ιταλία)

Ακραίες: Εύα Χαντάβα (Λοκομοτίβ Μπακού, Αζερμπαϊτζάν), Μαρία Νομικού (Μόντσα, Ιταλία), Παναγιώτα Διώτη (Πανναξιακός), Όλγα Στράντζαλη (Πανεπιστήμιο Μαΐαμι), Ευαγγελία Μερτέκη (Παναθηναϊκός), Αθανασία Φακοπουλίδου (Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός)

Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα (Ολυμπιακός), Μαρία Λαμπρινίδου (Τρεντίνο, Ιταλία), Τζίνα Λαμπρούση (Ολυμπιακός), Αλίκη Κωνσταντινίδου (ΑΕΚ)

Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού (ΑΟ Θήρας), Ειρήνη Κελεσίδου (Πανναξιακός)

Υπενθυμίζουμε ότι στο Ευρωπαϊκό Λιγκ Γυναικών συμμετέχουν συνολικά έξι ομάδες (Ελλάδα, Ουγγαρία, Τουρκία, Ισραήλ, Γεωργία, Πολωνία) οι οποίες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους και οι τέσσερις πρώτες θα προκριθούν στα ημιτελικά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (κάθε αγωνιστική γίνονται διπλοί αγώνες):

1η αγωνιστική (30 Ιουλίου – 2 Αυγούστου)

Ελλάδα – Τουρκία (30 και 31 Ιουλίου στη Λαμία)

Ισραήλ – Πολωνία

Ουγγαρία – Γεωργία

2η αγωνιστική (7-9 Αυγούστου)

Πολωνία – Ελλάδα (7 και 8 Αυγούστου στο Κάλιζ)

Γεωργία – Ισραήλ

Τουρκία – Ουγγαρία

3η αγωνιστική (14-16 Αυγούστου)

Ουγγαρία – Ελλάδα (15 και 16 Αυγούστου στο Ερντ)

Γεωργία – Πολωνία

Ισραήλ – Τουρκία

4η αγωνιστική (21-23 Αυγούστου)

Ελλάδα – Γεωργία (21 και 22 Αυγούστου στην Μεγαλόπολη)

Τουρκία – Πολωνία

Ουγγαρία – Ισραήλ

5η αγωνιστική (28-30 Αυγούστου)

Ισραήλ – Ελλάδα (28 και 29 Αυγούστου στην Ράανανα)

Πολωνία – Ουγγαρία

Τουρκία – Γεωργία