CHAMPIONS LEAGUE

Ξέμεινε από… δυνάμεις στο φινάλε η παρέα της Παπαφωτίου

Ξέμεινε από… δυνάμεις στο φινάλε η παρέα της Παπαφωτίου

“Με ψηλά το κεφάλι” αποχαιρέτησε την “φούσκα” της Κωνσταντινούπολης η γερμανική Στουτγκάρδη, αφού παρά την σημερινή της ήττα με 3-0 (25-23, 25-20, 25-20) από τη Λοκομοτίβ Καλίνινγκραντ που την αφήνει λίγο πίσω στο θέμα πρόκρισης, η παρέα της Παπαφωτίου πραγματοποίησε το τριήμερο των πρώτων αγώνων του α’ γύρου του D’ ομίλου της 4ης φάσης του Champions League εντυπωσιακές εμφανίσεις, που αφήνουν πολλές υποσχέσεις ενόψει του β’ γύρου της διοργάνωσης.

Στο σημερινό ματς του “Μπουρχάν Φελέκ”, το πρώτο που ο τεχνικός των πρωταθλητριών Γερμανίας χρησιμοποίησε από την αρχή έως το τέλος βασική την Ελληνίδα πασαδόρο, η Allianz ΜVP, πλήρωσε την “κόπωση” από τα δύο συνεχόμενα ματς 5 σετ μέσα σε 2 μέρες.

Έτσι η ομάδα του Αντρέι Βορονκοφ, κυριάρχη σε μπλοκ και επίθεση έφτασε στο πολύτιμο τρίποντο που την έφερε με 4 βαθμούς μόνη της στην 2η θέση του ομίλου, όπου επικεφαλής με 7β είναι η τουρκική Εξατσίμπασι, που στο φινάλε της δικιάς της διοργάνωσης επικράτησε με 3-0 (25-20, 25-18, 25-14) της ρωσικής Ντιναμό Μόσχας. Οι Μοσχοβίτισσες στην 3η θέση ισοβαθμούν με την Στουτγκάρδη στους 3 πόντους.

Η Αθηνά Παπαφωτίου, που επί τουρκικού εδάφους πανηγύρισε με την ομάδα της την παρθενική της νίκη στην κορυφαία ευρωαπϊκή διασυλλογική διοργάνωση, είχε σήμερα έναν πόντο, 15π σημείωσε η MVP της αναμέτρησης, Κουρίλο των αντιπάλων της, έναν λιγότερο από την Αμερικανίδα τοπ σκόρερ, της Allianz ΜTV, Κρίσταλ Ρίβερς.

Ο β’ γύρος του D’ ομίλου της 4ης φάσης του Champions League που θα κρίνει τα πολύτιμα εισιτήρια για την 8άδα της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στο Καλίνινγκραντ από 2-4/2/2021 .