ΔΙΕΘΝΗ

Ξενάγησε τον Μέγιερ ο Σοφιανός!

Ξενάγησε τον Μέγιερ ο Σοφιανός!

Η αντίστροφη μέτρηση για τα… αποκαλυπτήρια και την έναρξη της διοργάνωσης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων (12/12-6) που θα φιλοξενηθούν στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, έχει ξεκινήσει.

Το βόλεϊ αλλά και το μπιτς βόλεϊ βρίσκονται ανάμεσα στα 20 αθλήματα του αθλητικού αυτού γεγονότος με τις προετοιμαίσες και το σόου της πρεμιέρας να αναμένεται φαντασμαγορικό, αφού ο πήχης είναι ιδιαίτερα υψηλός!

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας βόλεϊ, Αντρέ Μέγιερ βρέθηκε για λίγες μέρες στο Μπακού όπου είχε σειρά συναντήσεων με την Οργανωτική Επιτροπή και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των προετοιμασιών που διαρκώς επιταχύνονται σε όλα τα επίπεδα. Στο Crystal Hall, όπου πέρυσι φιλοξενήθηκε το Final-4 του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών. Ο Μέγιερ συνοδευόταν από τον “δικό μας”, Νίκο Σοφιανό, που ως διευθυντής αγωνιστικού τον ξενάγησε στους χώρους που θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες βόλεϊ κα μπιτς βόλεϊ.

«Η τοπική Οργανωτική Επιτροπή έχει εργαστεί πολύ σκληρά από την τελευταία φορά που ήμασταν εδώ τον περασμένο Νοέμβριο», δήλωσε ο Μέγιερ και συνέχισε «Είμαι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την ποιότητα των χώρων που θα φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις μας, καθώς και, γενικότερα, όλους τους αγώνες. Το Μπακού έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνές κέντρο και είμαι βέβαιος ότι οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες θα αποτελέσουν κληρονομιά για την περαιτέρω ανάπτυξη τόσο του βόλεϊ όσο και του Μπιτς Βόλεϊ στο Αζερμπαϊτζάν, καθώς και στις γειτονικές χώρες. Έμεινα ευχαριστημένος με τις ενημερώσεις που λάβαμε, αλλά έχουμε συνειδητοποιήσει ότι έχει λίγη δουλειά απομείνει να γίνει σε τρεις μήνες πριν από την πολυαναμενόμενη τελετή έναρξης που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 11. Έχουμε συζητήσει μερικά ανοιχτά θέματα, και είμαι ευτυχής να πω ότι η CEV και BEGOC (σ.σ Οργανωτική Επιτροπή) μοιράζονται το ίδιο όραμα με μας και έχουν δεσμευτεί ώστε το βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ να είναι από τις σημαντικότερες στιγμές του προγράμματος των Αγώνων.Όλοι προσβλέπουμε σε ένα αξέχαστο γεγονός. “