ΔΙΕΘΝΗ

Xωρίς τη «σελεσάο» το World Cup

Xωρίς τη «σελεσάο» το World Cup

Έπειτα από πολλά χρόνια παρουσίας και διακρίσεων στο θεσμό του World Cup η Βραζιλία θα απουσιάσει φέτος από το σημαντικό ραντεβού του αθλήματος στην Ιαπωνία (8 έως 23 Σεπτεμβρίου).

Η κάτοχος λοιπόν 5 συνολικά μεταλλίων (2 χρυσά, 3 χάλκινα) και μία από τις καλύτερες εθνικές ομάδες βόλεϊ στον κόσμο αυτή τη στιγμή,  αποφάσισε να απουσιάσει από το φετινό τουρνουά του World Cup, που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια διεξάγεται το Σεπτέμβριο στην “Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου”. 

Tην παραπάνω απόφαση ανακοίνωσε προσωπικά ο πρόεδρος της Βραζιλιάνικης Συνομοσπονδίας Βόλεϊ (CBV),  Walter Pitombo Larangeira. Σύμφωνα λοιπόν με τον ισχυρό άνδρα της (CBV), η “σελεσάο” κορυφαίες προτεραιότητες για αυτή τη σεζόν θα είναι το World League, τo “Final 6” του οποίου θα διεξαχθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς και οι Παναμερικανικοί Αγώνες, που θα διεξαχθούν στο Τορόντο του Καναδά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση του World Cup είναι από τα τουρνουά που εξασφαλίζουν τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016, ωστόσο για την “οικοδέσποινα” Βραζιλία, που έχει εξασφαλίσει ως διοργανώτρια χώρα τη συμμετοχή της, θεωρείται για οικονομικούς λόγους “πολυτέλεια”.