Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ξόρκισαν με τρίποντο το…. 13

Ξόρκισαν με τρίποντο το…. 13

Ανάλυσε το

Εύκολο έργο είχε ο Ολυμπιακός κατά την 13η αγωνιστική απέναντι στην Θέτιδα Βούλας και με το 3-0 (25-12, 25-10, 25-21) πανηγύρισε εύκολα το τρίποντο συνεχίζοντας και το νικηφόρο σερί του…

Το 13 για πολλούς και διάφορους λόγους  θεωρείται και είναι «απαγορευμένος» αριθμός στον Πειραιά για αυτό και οι «ερυθρόλευκες» φρόντισαν να τελειώνουν γρήγορα με την 13η αγωνιστική κόντρα στην Θέτιδα.

Η διαφορά δυναμικότητας  και στόχων μεταξύ των δύο ομάδων ήταν τεράστια και αυτό φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο όπου οι γηπεδούχες ξεμπέρδεψαν εύκολα  για την υπόθεση νίκη.

Κορυφαίες για τον Ολυμπιακό η Χίπε με 14 και η Λαμπρούση με 13 πόντους αντίστοιχα, ενώ από πλευράς Θέτιδας η Εσντελ είχε 7. 

Ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς ξεκούρασε την Άννα Λαζάρεβιτς ξεκινώντας την Ζένια Τσίμα μαζί με την Μαλασαϊ δίδυμο ακραίων και με καλό σερβίς και μπλοκ οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 8-3 και  11-17 ενώ λίγο αργότερα η Χίπε έκανε το 17-9.

Η Τσίμα με δύο συνεχόμενος άσους έγραψε το 21-10, ενώ με δύο συνεχόμενα μπλοκ από Γιώτα και Χριστοδούλου έγινε το 25-12 και το 1-0.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο σετ με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί πλήρως κάνοντας το 8-3 και το 16-5 με την Λαμπρούση. Στο 18-8 ο Κοβάτσβιτς πέρασε τις Τέζα και Βλαχάκη στην θέση των Χριστοδούλου-Χίπε και με τρεις συνεχόμενους άσους από την Αρετή Τέζη διαφορά πήγε στο 21-8 για να τελειώσει το σετ στο 25-10 που έφερε το 2-0.

Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός «κατέβασε» ταχύτητες, η  Θέτιδα φρόντισε να παίξει καλύτερα με αποτέλεσμα να γίνει ένα καλό παιχνίδι…  Οι «κυανόλευκες»  ήταν μαζί με τον Ολυμπιακό μέχρι το 5-5, ωστόσο κάπου εκεί οι Πειραιώτισσες έκαναν το 8-5 με άσο της Τσίμα και λίγο αργότερα  το 11-7.

Οι φιλοξενούμενες παίζοντας καλύτερα από τα προηγούμενα σετ μείωσαν σε 13-12 και με άσο της Τουρνάκη ισοφάρισαν σε 14-14 και με το λάθος σερβίς της Χριστοδούλου σε 16-16.

Οι δύο ομάδες ήταν μαζί μέχρι το 17-17, όμως Χίπε και Τσίμα έκαναν το 19-17, όμως η Θέτιδα με τις Βαρουδάκη, Εσντέλ και Γιόβιτς έκαναν την ανατροπή με το 19-20.

Η Χίπε και η Μαλασαϊ επανέφεραν τον Ολυμπιακό στο 22-20, η άστοχη επίθεση της Εσντέλ έκανε το 23-20 για να τελειώσει το σετ με το 25-21 από την Λαμπρούση που χάρισε το τρίποντο στην ομάδα της κάνοντας το 3-0. 

Τάδε έφη…

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πώς παίξαμε. Ήμασταν σοβαροί τουλάχιστον στα δυο σετ παίξαμε σε υψηλό επίπεδο. Μετά τα κορίτσια κάπως χαλάρωσαν και η Βούλα έπαιξα κάπως καλύτερα, είχαμε κάποια προβλήματα αλλά στο τέλος μπορούμε να μαστε ικανοποιημένοι. Ήταν ένα καλό τεστ για εμάς ενόψει της επόμενης αναμέτρησης με το Μαρκόπουλο που πιστεύω θα είναι πολύ πιο δύσκολο ματς αλλά και ενόψει του ευρωπαϊκού παιχνιδιού κόντρα στην Τσανάκαλε».

Σούλης Τουρσούγκας: «Καταρχάς ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος από ότι στο πρώτο γύρο. Για εμάς όλη η προετοιμασία είναι ενόψε της επόμενης αναμέτρησης με την Ηλιούπολη».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-12 , 25-10 , 25-21

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπράνκο Κοβάτσεβιτς): Γιώτα, Μαλασάι, Λαμπρούση, Τσίμα, Χριστοδούλου, Χίπε, Κονόμη-λ, Βλαχάκη, Τέζα

ΘΕΤΙΔΑ ΒΟΥΛΑΣ (Σούλης Τουρσούγας): Μελετιάδη, Αργυροπούλου, Φρεντς, Τοντάι, Γιόβιτς, Εσντέλ, Ξυνταρά-λ, Κιουτσούκη, Τουρνάκη, Χατζηκωνσταντά, Βαρουδάκη