Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Χριστουγεννιάτικο τρίποντο στην Ηλιούπολη

Χριστουγεννιάτικο τρίποντο στην Ηλιούπολη

Ανάλυσε το

Πιο δύσκολα από όσο φανερώνει το τελικό 3-1 (25-16, 18-25, 25-22, 25-22) ο Πανναξιακός έκαμψε στην Ηλιούπολη την μαχητικότητα των κοριτσιών της Δήμητρας Λυκογιάννη και με την ολοκλήρωση της 11ης αγωνιοστικής επέστρεψε στις νίκες αποχαιρετώντας το 2015 με επιτυχία και ελπίδες για την 4άδα.

Με τις δύο ομάδες να προέρχονται από ήττα και να θέλουν να κλείσουν νικηφόρα τη χρονιά, το παιχνίδι από το α’ σετ ήταν αμφίρροπο με το σερβίς να έχει τον α’ λόγο. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ μέχρι και το 12-12, όπου εκεί ο Πανναξιακός ξέφυγε με 16-12 και εκμεταλλευόμενος τα λάθη της Ηλιούπολης με ένα επιμέρους σερί έφτασε στο 22-16 και με 25-16 πήρε προβάδισμα 1-0 σετ.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχες αντέδρασαν και κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους χτίζοντας  μία διαφορά ασφαλείας 16-11. Ηομάδα της Νάξου προσπάθησε να μειώσει, αλλά με ζεστή επιθετικά την Γιοβάνη τα κορίτσια της Δήμητρας Λυκογιάννη διατήρησαν το προβάδισμα και ισοφάρισαν με 25-18 σε 1-1 σετ.

Μάχη έγινε και στο γ’ σετ, μεχρι το 5-5 καθώς στη συνέχεια ο Πανναξιακός αύξησε την πέση επί των γηπεδούχων και διατηρώντας μία μικρή διαφορά 13-11, έφτασε στο 22-18 για να ζευγαρώσει, παρά την απειλή της Ηλιούπολης  τα κερδισμένα του σετ, 2-0 με 25-22.

Ανάλογη εικόνα είχε και το τελευταίο σετ της αναμέτρησης με την Ηλιούπολη να περνάει μπροστά στο σκορ με 7-5 και να κοντράρει στα ίσα την ομάδα της Νάξου, 16-16 που στη συνέχεια όμως ξεδίπλωσε τις αρετές και παρά την φιλότιμη προσπάθεια των γηπεδούχων κυρίως στην άμυνα πανηγύρισε με 25-22 το πολύτιμο τρίποντο.

Τάδε έφη…

Δήμητρα Λυκογιάννη (προπονήτρια ΓΣ Ηλιούπολης): «Γνωρίζαμε από την αρχή ότι έχουμε δύσκολο έργο κόντρα σ” έναν ποιοτικό αντίπαλο. Προσπαθήσαμε αλλά το ματς κρίθηκε στα κρίσιμα σημεία όπου δε δείξαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση και ταυτόχρονα δεν είχαμε τα απαιτούμενα «τελειώματα».

Ζόραν Κόβασιτς (Προπονητής Πανναξιακού): «Ήταν μια δύσκολη νίκη κόντρα σ” έναν σκληρό αντίπαλο. Είναι θετικό έτσι όπως ανταποκριθήκαμε μετά το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής. Πιέσαμε στο σερβίς και γενικότερα είχαμε καλή αντίδραση όταν η Ηλιούπολη μας πλησίαζε. Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια και πιστεύω ότι θα έχουμε ακόμα καλύτερη εικόνα μετά τα Χριστούγεννα. Στόχος μας παραμένει η θέση 1-4.

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 16-25, 25-18, 22-25, 22-25

Ηλιούπολη (Λυκογιάννη) Γκλιγκόροβιτς, Μαρκοπούλου, Γιοβάνη, Βέλλιου, Μαλουσάρη, Βούκοβιτς, Αργυροπούλου -λ / Μανίκα, Ευθυμιοπούλου.
Πανναξιακός (Κόβαζιτς) Μιλοβάνοβιτς, Διώτη, Καρπουζά, Τοτσίδου, Φάρκωνα, Περίν, Κελεσίδου -λ / Γκιαούρη-λ, Δρακουλίδου, Αποστολίδου.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...