ΔΙΕΘΝΗ

Ζει το μύθο του στις Φιλιππίνες

Ζει το μύθο του στις Φιλιππίνες

Ο Μαυροβούνιος Όγκνιεν Μπέτιτς έγινε ο πρώτος ξένος βολεϊμπολίστας στην ιστορία των Φιλιππίνων.

Μετά από δύο χρόνια παρουσίας στο πρωτάθλημα της Σερβίας με τα χρώματα της Νάσπρεντακ 037 ο 20χρονος Μπέτιτς δεν μπορούσε να φανταστεί ποτέ, ότι μια μέρα μια κασέτα θα του άλλαζε τόσο τη ζωή. Κι όμως… οι άνθρωποι της ομάδας του Πανεπιστημίου Ατένεο στη Μανίλα (ADMU) των Φιλιππίνων, που είδαν το βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του παίκτη, τον αναζήτησαν στην άλλη πλευρά της Γης και του έκαναν μία προσφορά που δύσκολα μπορούσε να αρνηθεί.

Έτσι ο Μπέτιτς που αισθάνεται πλέον στις Φιλιπίνες «σαν στο σπίτι του», όχι μόνο συνέχισε να παίζει βόλεϊ παράλληλα με τις σπουδές του, αλλά πέρασε στην ιστορία της χώρας, ως ο πρώτος αλλοδαπός βολεϊμπολίστας,. Ένας τίτλος τιμητικός για τον Μαυροβούνιο αθλητή, ο οποίος καμαρώνει περισσότερο όταν, εκτός από τον κατακλυσμό μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βλέπει τους περισσότερους ντόπιους να τον αντιμετωπίζουν ως… αξιοθέατο, αφού θέλουν διακαώς να τον δουν και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Από την πλευρά του Μαυροβούνιου όμως αυτό που τον έχει εντυπωσιάσει περισσότερο είναι οι υπέροχες εγκαταστάσεις στο Πανεπιστήμιο, οι παροχές που έχει και η συμπεριφορά των ανθρώπων του ΑDMU.

Βέβαια για κάθε πράγμα στη ζωή, υπάρχει πάντα και το ανάλόγο τίμημα. Δυστυχώς όμως για τον πρώην κεντρικό της ομάδας του Κρούσεβατς το αντίτιμο για τη νέα του ζωή δεν περιορίστηκε μόνο στην αλλαγή θέσης στο γήπεδο, καθώς λόγω ύψους και σωματικών προσόντων ο προπονητής του τον γύρισε σε ακραίο, αλλά αυτό που πληρώνει περισσότερο είναι τα υπερβολικά ποσοστά υγρασίας, ο πολύ ζεστός καιρός και οι εντελώς διαφορετικές γεύσεις και συνήθειες των ντόπιων, από την πατρίδα του.

Παρόλα αυτά ο Μπέτιτς είναι πεπεισμένος πως ότι γίνεται στη ζωή, συμβαίνει για κάποιο συγκεκριμένο λόγο και για αυτό το όνειρο πτου πρώην άσου της σερβικής ομάδας να αγωνιστεί σε διοργάνωση Τσάμπιονς Λιγκ δεν αλλάζει… Με τη μόνη διαφορά πως πιθανότατα δεν θα παίξει στο Ευρωπαϊκό, αλλά στο Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ όταν τελειώσει τις σπουδές του θα έχει την ευκαιρία να κάνει μεγάλη καριέρα σε κάποια ομάδα της ανατολικής Ασίας, της Ινδονησίας ή της Ιαπωνίας.

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...