ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ζήσης: «Μας έχει ανοίξει η όρεξη»

Ζήσης: «Μας έχει ανοίξει η όρεξη»
Συγκρατημένα αισιόδοξοι για την συνέχεια παρουσιάστηκαν στις δηλώσεις τους μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Γαλλίας στα ημιτελικά των 18ων Μεσογειακών αγώνων οι Δημήτρης Ζήσης και Ανέστης Δαλακούρας.
Ο λίμπερο της Εθνικής, Δημήτρης Ζήσης τόνισε: «Είχαμε διαβάσει πολύ καλά τον αντίπαλό μας. Σε όλες τις φάσεις είχαμε αντίδραση στο μπλοκ-άμυνα. Παίξαμε άριστα θα έλεγα από το σερβίς και αυτό μας έδωσε αυτοπεποίθηση. Κάναμε μεγάλα σερί στο ματς (7-0 στο δεύτερο σετ και 13-2 στο τρίτο) και δείχναμε όσο περνούσε η ώρα ότι είχαμε σιγουριά στο παιχνίδι μας. Τώρα για τον ημιτελικό σίγουρα μας έχει ανοίξει η όρεξη γιατί είναι άλλο να διεκδικείς μετάλλιο και άλλο να παίζεις για τις θέσεις 5-8. Όποιος και αν είναι αντίπαλος εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε το παιχνίδι μας. Η Ισπανία θεωρητικά είναι καλύτερη ομάδα αλλά δεν νομίζω ότι παίζει εξωπραγματικό βόλεϊ για να την φοβηθούμε».
Από την άλλη ο Ανέστης Δαλακούρας είπε: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Πιέσαμε τους Γάλλους στην υποδοχή, πήγαμε καλά στο μπλοκ-άμυνα και οι αντίπαλοί μας τα χάσανε. Είχαμε ενέργεια και πάθος και μας βγήκε το παιχνίδι. Πάμε στα ημιτελικά και πλέον έχουν ανοίξει την πόρτα των μεταλλίων. Δεν παίξαμε καλά στα δύο πρώτα παιχνίδια και χρωστούσαμε στους εαυτούς μας μια καλή εμφάνιση. Την κάναμε σήμερα και ελπίζω να πάμε ακόμη καλύτερα στον ημιτελικό. Δεν διαλέγουμε αντίπαλο γιατί όπως έχει το παρελθόν όποιος μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία την …πατάει. Θεωρητικά η Τυνησία είναι η ανίσχυρη στο ζευγάρι με την Ισπανία αλλά αν εμείς δεν κάνουμε το παιχνίδι μας δεν θα είναι εύκολος ο ημιτελικός με όποιον και παίξουμε».
ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
18/07/2024

Ιστορική συμφωνία Καραμπέτσου-Βρούτση: Πολυδύναμο ΟΑΚΑ, Τ4 Μίκρας και μία Ολυμπιακή Εγκατάσταση παραχωρούνται στην ΕΟΠΕ για τις Εθνικές ομάδες

Ιστορική ημέρα η σημερινή για το Ελληνικό βόλεϊ και τις Εθνικές ομάδες βόλεϊ όλων των κατηγοριών καθώς ο υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε...