ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ζήσης στο Volleyplanet: «Έχουμε δυνατή ομάδα με ομοιογένεια, μας «χτύπησε» για τα καλά ο Covid19»

Ζήσης στο Volleyplanet: «Έχουμε δυνατή ομάδα με ομοιογένεια, μας «χτύπησε» για τα καλά ο Covid19»

Την Τετάρτη το βράδυ επέστρεψε στην έδρα του Παναθηναϊκού τον Άγιο Θωμά, εκεί όπου πέρυσι πανηγύρισε το πρώτο του πρωτάθλημα Ελλάδος αλλά αυτή τη φορά «σκούπισε» για λογαριασμό του «αιώνιου» αντιπάλου Ολυμπιακού. Ο λόγος για το διεθνή λίμπερο, Δημήτρη Ζήση ο οποίος μίλησε στο Volleyplanet.gr για τη φετινή χρονιά, τους στόχους, τον κορονοϊό αλλά και την Εθνική.

Για τη νίκη του Ολυμπιακού στο φινάλε της κανονικής περιόδου, το 3-1 επί του Παναθηναϊκού αλλά και για τη συνολική εικόνα της ομάδας στον πρώτο γύρο, ο Έλληνας διεθνής σχολίασε: «Θεωρώ ότι έχουμε μια δυνατή ομάδα, αποφεύγουμε τα πολλά λάθη και έχουμε καλή ομοιογένεια. Ήταν μια πολύ καλή και δύσκολη νίκη ειδικά μέσα στην έδρα αυτή. Ο Παναθηναϊκός πίεσε πολύ με το σερβίς του. Εμείς προχωράμε πλέον στην επόμενη φάση και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι νικηφόρα και να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά τον τίτλο».

Το καλοκαίρι η κίνηση «ματ» του ΠΑΟΚ να κλείσει τον Μενέλαο Κοκκινάκη, συνδυάστηκε με την ακαριαία αντίδραση του Ολυμπιακού να «αρπάξει» από τους πρωταθλητές τον Δημήτρη Ζήση. Ρωτώντας τον -πάντα χαμηλών τόνων- Πρεβεζάνο για συναισθήματα, η απάντηση λιτή: «Πολύ δύσκολα τα συναισθήματα. Ήμασταν δυο χρόνια μαζί, είχαμε δεθεί πολύ αλλά συγκυρίες που δεν είναι επί της παρούσης να αναλύσουμε, τα έφεραν έτσι και έφυγα».

Η χρονιά μπορεί να μοιάζει «σφιχτή» χρονικά αλλά οι αθλητές δεν το συμμερίζονται και δεν λένε όχι για άλλη μια διοργάνωση: «Για αυτό παλεύουμε από την αρχή. Σίγουρα θέλουμε να παίξουμε αν προλαβαίνουμε και άλλη διοργάνωση» λέει ο Ζήσης που κοιτάζοντας τους συμπαίκτες του προσθέτει γελώντας: «Δεν είναι μόνο αυτό, είναι και τα bonus»!

Ο «ερυθρόλευκος» άσος που δεν γλίτωσε το προηγούμενο διάστημα ούτε ο ίδιος από τον κορονοϊό, περιέγραψε και πως πέρασε τον ιό: «Ήταν περίεργη φάση. Εγώ το πέρασα λίγο πιο ήπια, ;άλλοι πήγαν και στο νοσοκομείο. Είχα μόνο πυρετό αλλά και πάλι μετά από δέκα μέρες ένιωθα βαριά και πολύ αδύναμα τα πόδια μου. Μας ‘χτύπησε’ για τα καλά ο κορονοϊός, ήταν δύσκολη κατάσταση για όλη την ομάδα».

Τέλος, η σεζόν δεν θα αργήσει να τελειώσει και τη σκυτάλη θα πάρει η Εθνική ομάδα με τον διεθνή μας λίμπερο να αναφέρει: «Είμαστε ενάμιση χρόνο εκτός και αυτό είναι άσχημο αλλά ξέρουμε από τέτοιες καταστάσεις. Σίγουρα μας έχει λείψει η Εθνική και ανυπομονούμε…».