Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ζητούνται… χειροπέδες για την 4άδα!

Ζητούνται… χειροπέδες για την 4άδα!

Τα ντέρμπι Παμβοχαϊκός – Φοίνικας Σύρου και Παναθηναϊκός – ΑΟΠ Κηφισιά (25/1) που θα διαμορφώσουν σε μεγάλο βαθμό  τον φετινό “χάρτη” της 4άδας, ξεχωρίζουν μαζί με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης Άρης-ΠΑΟΚ και τη μάχη παραμονής της Πάτρας, Παναχαϊκή-Ορεστιάδα στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής Volleyleague «Πάμε Στοίχημα».

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Μνήμες απ’ από παλιά “ξυπνά” το αυριανό ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής στο Βραχάτι, όπου ο τοπικός Παμβοχαϊκός υποδέχεται στις 18.00 τον Φοίνικα Σύρου, στο παιχνίδι που θα μεταδοθεί ζωντανά από το Novasports 3. Οι «αρχαιότεροι» παίκτες των ομάδων, οι ακραίοι Χρήστος Βαρδής και Νίκος Αρβανίτης μίλησαν στο Volleyplanet για την αυριανή , αλλά και τις παλιότερες μονομαχίες τους, καθώς η κολόνια αυτής της… κόντρας κρατάει αρκετά χρόνια.

Δύο ομάδες που τις ενώνουν τόσα και τις χωρίζουν… άλλα τόσα! Πέρα από τους πολλούς παίκτες που έχουν φορέσει τις φανέλες των δύο ομάδων, όπως οι Ντόκιτς, Ζήσης, Ν. Εφραιμίδης, Μάρκου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Πελεκούδας, οι δυο ομάδες αποτελούν την καλύτερη “διαφήμιση” για τον τόπο τους, ενώ οι φιλάθλοί τους αντιμετωπίζουν κάθε αγώνα ως… γιορτή! Σαν αυτή, στο κατάμεστο κλειστό του Παμβοχαϊκού τον Απριλίου του 2011, στο ντέρμπι που θα χάριζε την άνοδο στις ομάδες των κ.κ. Ζαλμά και Νεόφυτου.

pamvo-suros

«Πάντα αυτά τα ντέρμπι είναι ιδιαίτερα. Έχουν αγωνιστικότητα έχουνε πάθος και πολλές συγκινήσεις…» ξεκαθαρίζει ο παλιότερος παίκτης του Παμβοχαϊκού (από το 2008) Χρήστος Βαρδής που δεν θα ξεχάσει τον αγώνα της περιόδου 2010-2011 στο Βραχάτι όταν η ομάδα του, πρωτοπόρος στη βαθμολογία  περίμενε να γιορτάσει την άνοδο με τον κόσμο της: «Αυτό που δεν θα ξεχάσω είναι η αγωνιστικότητα που είχαμε και οι δύο ομάδες, γιατί αμφότερες είχαμε εξασφαλίσει την άνοδο και θέλαμε για το γόητρο τη νίκη για την πρωτιά.

Προηγηθήκαμε 2-0, αλλά στη συνέχεια το ματς είχε δυσάρεστη εξέλιξη για εμάς, γιατί χάσαμε 3-2 και τελικά βγήκαμε δεύτεροι και δεν έγινε η φιέστα όπως τη θέλαμε» τονίζει ο «Χούι», όπως είναι το παρατσούκλι που του είχε βγάλει ο Στέφανος Νανάς, για να μην τους μπερδεύουν με τον έτερο Χρήστο (σ.σ Μπέλο) παλιότερα επί τεχνικής ηγεσίας Σωτήρη Δρίκου στην ΑΕ Νίκαια, συμπληρώνοντας πλέον για τη φετινή κόντρα.

«Το αυριανό ματς θα έλεγα πως είναι κομβικό παιχνίδι για εμάς…» λόγω της αποχώρησης του Παπαδόπουλου και της απουσίας του Φώτη (σ.σ Παναγιωτάρα) δεν είμαστε τόσο καλά προετοιμασμένοι, αλλά θα προετοιμαστούμε για το καλύτερο. Πιστεύω πως είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και αν είμαστε συγκεντρωμένοι, με τη βοήθεια του κόσμου θα καταφέρουμε κάτι καλό» υποστήριξε στο Volleyplanet o Χρήστος Βαρδής, που θέλει και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα με 3-1 σετ στο ματς του α’ γύρου στην Ερμούπολη.

Αρβανίτης: “Το δικό μας… el classico”!

Ανάλογες είναι και οι αναμνήσεις του παλιότερου άσου του Φοίνικα Σύρου, Νίκου Αρβανίτη που έχει ζήσει πολλές αναμετρήσεις με τον Παμβοχαϊκό: «Είναι το δικό μας «el classicο»! Με τον Παμβοχαϊκό μας ενώνουν πάρα πολλά και μας χωρίζουν άλλα τόσα… Η στιγμή που κερδίσαμε εκεί (σ.σ στο Βραχάτι) και πανηγυρίσαμε την άνοδό μας, μου ‘ χει μείνει αξέχαστη» τόνισε ο μοναδικός βέρος Συριανός παίκτης των “Πειρατών”.

Αναφερόμενος δε στο σαββατιάτικο ντέρμπι ο έμπειρος ακραίος υποστήριξε πως με τρίποντο ο Φοίνικας εξασφαλίζει την παρουσία του στα ημιτελικά. «Είναι ένας αγώνας που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό για εμάς την είσοδό μας στην τετράδα. Πάμε εκεί κατάλληλα προετοιμασμένοι για να «χτυπήσουμε» το παιχνίδι. Με ένα τρίποντο κατά 99% θα «κλειδώσουμε» την 4άδα εκτός κι αν τύχουν απρόοπτα αποτελέσματα, που ελπίζω να μην υπάρχουν. Από την πλευρά του ο Παμβοχαϊκός, είναι βέβαιο πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μπει κι αυτός στις 4 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός μετά την «γλυκιά» ήττα από τη ρωσική Σουργκούτ, επιστρέφει μετά τους -30 βαθμούς της Σιβηρίας πιο… cool στις εγχώριες υποχρεώσεις, φιλοξενώντας στις 18.00 στου Ρέντη τον νεοφώτιστο Ηρακλή, σε μία πρόβα τζενεράλε για τον επαναληπτικό με τους Ρώσους. Οι ερυθρόλευκοι του Ρομπερτο Πιάτσα, είναι ασφαλώς το φαβορί για τη νίκη, ωστόσο ο «Γηραιός» με ακμαίο ηθικό μετά την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», έδειξε και στον κλεμμένο βαθμό από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ότι παλεύει να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από όλα τα παιχνίδια.

Ο Λετονός διαγώνιος του Ολυμπιακού, Χέρμανς Έγκλεσκλανς αναφερόμενος στα δυο παιχνίδια που ακολουθούν με Ηρακλή και Σουργκούτ στάθηκε στο βαθμό ετοιμότητας των “ερυθρόλευκων” τονίζοντας επίσης ότι έχει την δυνατότητα νίκης που θα του δώσει την πρόκριση, κόντρα στη Ρώσικη ομάδα. Αναλυτικά ο Χέρμανς Έγκλεσκαλνς δήλωσε στο osfp.gr: «Προερχόμαστε από το μακρινό ταξίδι και το δύσκολο παιχνίδι με την Σουργκούτ. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δυνατή ομάδα αλλά μπορούμε να κερδίσουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Πιστεύω ότι με τη βοήθεια των φιλάθλων μας έχουμε μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης.Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για τα δυο παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτό που ακολουθεί με τον Ηρακλή. Κόντρα στην Σουργκούτ νομίζω ότι παίξαμε από τα καλύτερα μας παιχνίδια μέχρι στιγμής, ανεξάρτητα από την ήττα, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΓΣ ΛΑΜΙΑΣ

O Ευρωπαίος Εθνικός Αλεξανδρούπολης μετά τα επιτυχημένα αποτελέσματα στη Μίκρα επί του Ηρακλή και στη Σερβία επί της Σπάρτα Λιγκ, επιστρέφει στις 18.00 στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», όπου μπροστά στο ενθουσιώδες του κοινό υποδέχεται την ουραγό Λαμία. Η ουραγός ομάδα ωστόσο, με καλή ψυχολογία μετά το θρίαμβο επί του Άρη στο Χαλκιοπούλειο, συνεχίσει να ζει το όνειρο της παραμονής και θα προσπαθήσει να μην φύγει με «άδεια χέρια» από τον Έβρο, εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι τρεις παίκτες της ακριτικής ομάδας υποφέρουν από ιώσεις, με τον Φόγιερ να απέχει εξαιτίας αυτού από τις προπονήσεις.

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης είπε: «Είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που έχει αντιδράσει η ομάδα στα τελευταία δύσκολα παιχνίδια. Τα νέα παιδια που ήρθαν κάλυψαν τα κενά και η ομάδα έχει αποκτήσει και πάλι καλό επίπεδο. Μακάρι να ξεκινάγαμε τώρα το πρωτάθλημα. Για την ώρα με ανησυχούν οι ιώσεις. Η Λαμία θα ρισκάρει και θα παίξει ελεύθερα και δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τη νέα δυναμική που έχει αποκτήσει».

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Χαρακτήρα “τελικού” έχει στις 19.00 για Παναχαϊκή και Ορεστιάδα η αναμέτρηση στο κατάμεστο ο κλειστό της Αγυιάς, με τις δύο ομάδες, έστω και ετεροχρονισμένα μετά από δύο ήττες να αναζητούν το καλό «ποδαρικό» στο 2016. Ακόμη περισσότερο όμως κι από το γουρλίδικο σπάσιμο του… ροδιού, οι δύο ομάδες «καίγονται» για το τρίποντο που θα τις βάλει ξανά στον δρόμο των επιτυχιών και θα τις φέρει πιο κοντά στον στόχο της παραμονής.

Ο τεχνικός της Παναχαϊκής, Γιώργος Λυκούδης, είπε: «Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος απέναντι στην Ορεστιάδα είναι μόνο η νίκη και θα είναι ευχής έργον να την πάρουμε καθαρή ώστε να κατακτήσουμε 3 βαθμούς και να ανέβουμε στον βαθμολογικό πίνακα. Το παιχνίδι είναι δύσκολο όμως κρίνονται πολλά για τους στόχους μας και είμαι σίγουρος πως θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Πιστεύω πως και σε αυτό το εντός έδρας παιχνίδι η βοήθεια του κόσμου θα είναι μεγάλη και θα μας ενισχύσει ώστε να φτάσουμε στη νίκη».

Από την πλευρά των ακριτών, ο Δημήτρης Ριζόπουλος δήλωσε στο Volleyplanet πως “κλειδί” για τη νίκη θα είναι τα λάθη: «Είναι πολύ σημαντικός αγώνας για την ομάδα μας και θέλουμε να πάρουμε την νίκη που θα μας δώσει μεγάλο πλεονέκτημα για την συνέχεια. Παίζουμε σε ένα δύσκολο γήπεδο και θα πρέπει να ακολουθήσουμε την τακτική μας, να περιορίσουμε τα λάθη, ώστε να πάρουμε την νίκη! Είναι ένα παιχνίδι, που οποία ομάδα κάνει τα λιγότερα λάθη και βγάλει περισσότερο πάθος αυτή θα πάρει και το ματς».

ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ

Η αυλαία της α’ δόσης της αγωνιστικής, πέφτει στις 20.00 στη Θεσσαλονίκη με το «κλάσικο» του Βορρά, Άρης – ΠΑΟΚ στη Μίκρα. Οι «κίτρινοι» παρά τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που έχουν φέρει το τμήμα μία ανάσα πριν τη διάλυση θα προσπαθήσουν να παίξουν κυρίως για την ιστορία της ομάδας και τους εαυτούς τους, απέναντι στον νταμπλούχο ΠΑΟΚ, που έχοντας πλέον βρει το ρυθμό του, μετά την επιστροφή των Κουβανών θέλει το τρίποντο όχι μόνο για λόγους γοήτρου, αλλά για να εδραιώσει τη θέση του στην 4άδα και ενδεχομένως να μειώσει ακόμη περισσότερο την απόσταση από την κορυφή. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί δύο φορές φέτος μία για το πρωτάθλημα και μία για το League Cup με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει ισάριθμες νίκες με 3-0.

ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης ζήτησε από τους παίκτες του να δώσουν τη δέουσα προσοχή και σε καμία περίπτωση να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο. «Είναι τοπικό ντέρμπι όπως ξέρουμε όλοι αλλά με μία ιδιαιτερότητα καθώς ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχει διαφορά δυναμικότητας. Ο δικός μας στόχος είναι ξεκάθαρος. Πάμε εκεί για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ο Άρης είναι μια επικίνδυνη ομάδα , με έμπειρους ως επί το πλείστων παίκτες που γνωρίζουν βόλει και για αυτό χρειάζεται να μπούμε στο παιχνίδι με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα , να παίξουμε καλά για να φύγουμε με τη νίκη».

Μεγάλο παιχνίδι τη Δευτέρα στην Κυψέλη

Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει την Δευτέρα 25/1 στην Κυψέλη, όπου ο Παναθηναϊκός, μετά την αποχώρηση του Σιμεόνοφ και εν αναμονή του αντικαταστάτη του Βούλγαρου ακραίου, υποδέχεται στις 17.30 την πρωτοπόρο Α.Ο.Π Κηφισιά, σε ένα ματς όπου οι “πράσινοι” παίζουν ίσως το τελευταίο τους χαρτί για 4άδα και οι φιλοξενούμενοι θέλουν τη νίκη σε μία καυτή έδρα για να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας και εκτός εξαιρετικού απροόπτου να “σφραγίσουν” την συμμετοχή τους στα ημιτελικά της φετινής Volleyleague “Πάμε Στοίχημα”.