ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ζητούνται καλές διοργανώσεις

Ζητούνται καλές διοργανώσεις

Έζησαν όλοι οι ιθύνοντες και φίλοι του βόλει ένα σημαντικό αθλητικο γεγονός σε ωραία ατμόσφαιρα στο κλειστό γυμναστήριο της Γλυφαδας με τη διεξαγωγή του Φάναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών και αναμένεται κάτι ανάλογο στην αντίστοιχη διοργάνωση των ανδρών στο “Αλεξανδρειο”.

Του Γιώργου Ρουσάκη

Οι γιορτές καλά κρατούν με τη δωρεάν είσοδο ποιοτικών θεατών αλλά το βόλει έχει ανάγκη να «ψηλώσει» περισσότερο και να αποκτήσει μια βιτρίνα σε επαγγελματικό επίπεδο, που θα αντέξει στους σημερινούς δύσκολους οικονομικά καιρούς και θα δώσει τη δυνατότητα για δημιουργία ομάδων συλλόγων και Εθνικών ανδρών και γυναικών να επιστρέψουν στο υψηλό διεθνές επίπεδο από το οποίο απουσιάζουν εδώ και πολλά χρόνια.
Ασφαλώς και δεν είναι εύκολο να σχεδιάζει κανείς μεγάλα άλματα αυτή την εποχή προσδοκώντας να έλθει κόσμος στα γήπεδα και να αποκτήσει ξανά το βόλει την προβολή που απαιτείται για να θεωρείται ένα αθλητικό προϊόν αξιόλογο στη σημερινή παρανοϊκή τηλεοπτική πραγματικότητα στην οποία δεν βασιλεύει απλά το ποδόσφαιρο.

Volleyball, DVV-Pokal Finale, Allianz MTV Stuttgart vs. Dresdner SC

Σημαντικά αθλητικά γεγονότα για τους αρμόδιους θεωρούνται μόνο τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ και τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα Ισπανίας, Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας και όχι μόνον. Χτίζεται με ταχύτατο τρόπο ένα κοινό που ζει μόνο για το «άρτος και θεάματα» όπως εκείνο που διασκέδαζε με τα θηρία και τους μονομάχους στην αρχαία Ρώμη και ουδείς φαίνεται να συγκινείται ούτε καν να το αντιλαμβάνεται!

Στο εσωτερικό τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια και ιστοσελίδες ασχολούνται μόνο με τη δημοσιότητα που «ρίχνει λάδι» στη φωτιά του μίσους ανάμεσα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Τα υπόλοιπα ελληνικά σωματεία της Α Εθνικής έχουν κάποια υποτυπώδη παρουσία και το υπόλοιπο ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στην αφάνεια, εκτός εάν συμβεί κάποιο ιδιαίτερα αρνητικό γεγονός.

GLYFADA

Δύσκολες λοιπόν οι συνθήκες σε σχέση με την εικοσαετία που προηγήθηκε της κρίσης στην ελληνική οικονομία. Ούτε και το διεθνές περιβάλλον του βόλει βοηθάει, καθώς η συγκεντρωτική πολική της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ενδιαφέρεται μόνο για τα χρήματα των χορηγών των διαφόρων διοργανώσεων εθνικών ομάδων. Φθίνουν τα εθνικά πρωταθλήματα ακόμη και μεγάλων βολεικά χωρών και οι κορυφαίες ηπειρωτικές συλλογικές διοργανώσεις. Και πάλι καλά λοιπόν που υπάρχει αυτό το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η βιτρίνα του ελληνικού βόλεϊ. Ασφαλώς είναι αξιέπαινοι όσοι επενδύουν χρήματα ή την αγάπη τους στον χώρο ευελπιστώντας να τον δουν πιο σφριγηλό τα επόμενα χρόνια. Φως στην άκρη του τούνελ αποτελεί σίγουρα η επιτυχία της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού στο Τσάλεντζ Καπ.

Για να αποκτήσει το ελληνικό βόλεϊ κι άλλες τέτοιες ομάδες που να ανεβάσουν το επίπεδο στα πρωταθλήματα της Α1 πρέπει να γίνουν πολλά. Ας γίνει η αρχή και να μπουν οι βάσεις από την οργάνωση που θα στηρίζεται πρώτα στην αγάπη και ύστερα στο οικονομικό. Βασικός στόχος για κάθε ομάδα θα πρέπει να είναι εκτός από τη δημιουργία αξιόλογου συνόλου, η δημιουργία αθλητικού γεγονότος προβάλλοντας όσο καλύτερα μπορεί κάθε αγώνα που φιλοξενεί στην έδρα της.