ΔΙΕΘΝΗ

«Άγγιξε» την έκπληξη ο Γκόρτσανιουκ

«Άγγιξε» την έκπληξη ο Γκόρτσανιουκ

Ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην πανίσχυρη Ζιρατ Mπανκάσι πραγματοποίησε ο άσος της Τοκάτ Μπελεντίγε Πλεβνοσπόρ, Ζένια Γκόρτσανιουκ, σε ένα συγκλονιστικό ματς του τουρκικού πρωταθλήματος, που ξύπνησε μνήμες από τα… χρυσά χρόνια του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Στην έδρα της Τοκατ βρέθηκαν ξανά έπειτα από πολλά χρόνια δύο πρώην πρωταθλητές του «Γηραιού», με τη διαφορά όμως ότι αυτή τη φορά τους χώριζε το φιλε! Ο λόγος για τον Ουκρανό άσο των γηπεδούχων, Γκόρτσανιουκ και τον Σουηδό «μπόμπερ» της μέχρι χθες πρωτοπόρου του τουρκικού πρωταθλήματος, Μάρκους Νίλσον, ο οποίος τελικά παρά το… καρδιοχτύπι των πρώτων σετ, κατάφερε να χαμογελάσει… τελευταίος στο φινάλε της 18ης αγωνιστικής.

“Χάρηκα πολύ που τον είδα… Είχαμε να τα πούμε από το 2009!Δεν άλλαξε καθόλου, έλεγε για την Θεσσαλονίκη τα καλύτερα!” δήλωσε στο Volleyplanet ο Ζένια, που με τις εμφανίσεις και το ήθος του έχει κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση των οπαδών της Τοκάτ.

GORTSDANIUK

Με το ουκρανικό δίδυμο των Γκόρτσανιουκ, Στατσένκο σε κέφια η Τοκάτ προηγήθηκε με 2-0 σετ σκορπώντας τον ενθουσιασμό στους φιλάθλους της, αλλά στη συνέχεια η ομάδα της Άγκυρας δικαιολόγησε την θέση της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Με το ολλανδικό δίδυμο των Βαν Ντάικ (23π), Ράουβενρνικ (22π) να «πετάει φωτιές» ισοφάρισε δύσκολα σε 2-2 στέλνοντας το ματς σε 5ο σετ. Στη «ρουλέτα» όμως του τάι μπρέικ οι φιλοξενούμενοι πιο τυχεροί πανηγύρισαν τελικά στα…σημεία με 3-2 (32-34, 21-25, 25-23, 25-23, 15-13) την σημαντική νίκη.

Τοπ σκόρερ του αγώνα με 25 πόντους ήταν ο Στατσένκο των γηπεδούχων, ενώ ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του Γκόρτσανιουκ σταμάτησε στους 14 πόντους με 12/22 επιθέσεις (55%), 1 άσο, 1 μπλοκ. Ο Νίλσον, αν και ξεκίνησε ως βασικός στα δύο πρώτα σετ, έμεινε στους 7 πόντους και στη συνέχεια, για κακή τύχη του Γκόρτσανιουκ, αντικαταστάθηκε από τον «δαιμονισμένο» Βαν Ντάικ.

Με την απώλεια όμως του πολύτιμου βαθμού και την εκτός έδρας νίκη της Φενέρμπαχσέ με 3-1 επί της Γαλατάσαράι, η Ζιρατ Mπανκάσι βρέθηκε στην δεύτερη θέση, πίσω από τη «Φενέρ», ενώ η ομάδα του Γκόρτσανιουκ με ανεβασμένη πλέον ψυχολογία θα δώσει από την 11η θέση τη μάχη μέχρι τέλους για τη σωτηρία της.