CHALLENGE CUP

Τιμωρία Ολυμπιακού ζητά η γαλλική Ομοσπονδία και η Λίγκα

Τιμωρία Ολυμπιακού ζητά η γαλλική Ομοσπονδία και η Λίγκα

Μεγάλη διάσταση λαμβάνει το συμβάν της ρατσιστικής επίθεσης την οποία κατήγγειλε η Toυρ κατά του Καμερουνέζου άσου της, Νέιθαν Γουνεμπουενά στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό -που εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση- στο κλειστό του Ρέντη καθώς έχουν πάρει θέση η υπουργός Αθλητισμού αλλά και οι πρόεδροι της γαλλικής Ομοσπονδίας και της Λίγκας.

© Photo NR, Annaîck Mainguy

Μέσω του Twitter, η υπουργός Αθλητισμού, Λόρα Φλεσέλ τοποθετήθηκε: «Θέλω να δηλώσω την πλήρη υποστήριξή μου στον Nathan Wounembaina μετά τα απαράδεκτα περιστατικά που συνέβησαν χθες στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στον αθλητισμό ή οπουδήποτε αλλού».

Μεταξύ των κυριότερων αντιδράσεων, ήταν αυτές των προέδρων Eric Tanguy (Γαλλική Ομοσπονδία) και Alain Griguer (Λίγκα), οι οποίοι καταδίκασαν το συμβάν και κάλεσαν τη CEV να πάρει θέση.

«Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση προκάλεσε την εθελοντική αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο, ακολουθούμενη από την απόφαση να αποβληθεί από τον διαιτητή. Υπό το πρίσμα των αθλητικών προκαταλήψεων που προκλήθηκαν στο σύλλογο και στο πρόσωπο του παίκτη, η Γαλλική Ομοσπονδία Βόλεϊ και η Λίγκας έχει κινήσει τη διαδικασία για να παραπέμψει το ζήτημα στην πειθαρχική επιτροπή της CEV για να τιμωρήσει τέτοιες πράξεις σύμφωνα με τους κανονισμούς της».