ΔΙΕΘΝΗ

«Έκοψαν» το βόλεϊ για 4 χρόνια στη Βάργκας!

«Έκοψαν» το βόλεϊ για 4 χρόνια στη Βάργκας!

Το πιο αυστηρό της… πρόσωπο έδειξε στην 17χρονη Μελίσα Βάργκας η κουβανική ομοσπονδία, που τιμώρησε με τετραετή ποινή μία από τις πιο ελπιδοφόρες και ταλαντούχες αθλήτριες του κόσμου, στερώντας της το δικαίωμα  να αγωνιστεί μέχρι το 2021 σε διεθνείς συλλόγους και Εθνική της ομάδα.

Ο 4ετής αποκλεισμός της Βάργκας αποτελεί μία παράταση της προηγούμενης απαγόρευσης ενός έτους, που είχε επιβληθεί τον Ιανουάριο του 2017 στην παίκτρια, όταν το 2016 η Κουβανή παίκτρια υπέστη τραυματισμό στον ώμο και οι γονείς της δεν τήρησαν τους όρους της κουβανικής ομοσπονδίας σχετικά με την αποθεραπεία της.

melissa-vargas-youngest-cuba-3

Η Κουβανική Ομοσπονδία επιτρέπει στους παίκτες τους να παίζουν στο εξωτερικό μόνο αν η κυβέρνηση της Κούβας και η κυβέρνηση της άλλης χώρας έχουν ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης μεταξύ τους. Αυτό επέτρεψε στην Βάργκας να παίξει με την ομάδα της Τσεχίας, VK Prostejov το 2015 όταν ήταν μόλις 15 χρονών, συμπαίκτρια τότε της “δικής” μας, Σόνια Μποροβίνσεκ. Στη συνέχεια ήρθε ο τραυματισμός της, τον οποίο δεν “πίστεψε” όπως φάνηκε η Ομοσπονδία της Κούβας και εξαιτίας αυτού, της επιβλήθηκε η απαγόρευση ενός έτους.

Η Κούβα είναι γνωστή για τους αυστηρούς κανόνες που τηρεί για τους αθλητές της, με αποτέλεσμα πολλοί Κουβανοί παίκτες να μην μπορούν να αγωνιστούν σε μια άλλη χώρα. Το όνομα της Βάρκας ήρθε να προστεθεί στη λίστα με μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους και το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα όπως : Wilfredo Leon, Yoandy Leal, Οsmani Juantorena, Robertlandy Simon, Raydel Hierrezuelo Aguirre, Angel Dennis, Leonell Marshall, Fernando Hernandez, Michael Sanchez Bozhulev, Oreol Camejo, Heidy Casanova.

Η Καζανόβα μάλιστα αποτελεί το τελευταίο όνομα στη λίστα όταν μαζί με τη Λισέτ Χερέρα Μπλάνκο “το’ σκασαν” από την Εθνική ομάδα μετά από το Παγκόσμιο U23 του 2017 στη Σλοβενία.