ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΟΠΕ για τα στατιστικά

Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΟΠΕ για τα στατιστικά

Οι φωνές διαμαρτυρίας για λανθασμένα στατιστικά στα πρωταθλήματα Ανδρών –γυναικών της ΕΟΠΕ ολοένα και αυξάνονται, καθώς με επιστολή τους προς την Ομοσπονδία, φίλαθλοι του βόλεϊ καταγγέλλουν την αξιοπιστία τους και κάνουν λόγο είτε για άγνοια από πλευράς στατιστικολόγων, είτε για δόλο προκειμένου να προωθηθούν αθλητές και αθλήτριες…

Η επιστολή διαμαρτυρίας που έχει σταλεί σε όλα τα αρμόδια τμήματα της ΕΟΠΕ και έχει κοινοποιηθεί στο Volleyplanet αλλά και σε άλλα site του αθλήματος αναφέρει :

ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ                                                                                                                          11/11/2018

Αγαπητοί κύριοι στην ΕΟΠΕ, θα θέλαμε να επανέλθουμε πάντα για το καλό του αθλήματος σχετικά με τον τρόπο που βγάζετε τα στατιστικά των αγώνων.

Πολλές φορές βρισκόμαστε στο γήπεδα που διεξάγονται αγώνες γυναικών-ανδρών παρακολουθώντας τα παιχνίδια. Όταν διαβάζουμε τα στατιστικά της ΕΟΠΕ νομίζουμε ότι παρακολουθήσαμε άλλο παιχνίδι από αυτό που βλέπαμε.

Σίγουρα οι άνθρωποι που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό δεν πρέπει να το κατέχουν ή υπάρχει δόλος με σκοπό να προωθηθούν αθλητές –αθλήτριες κατ’ επιλογή (πράγμα που δεν θέλουμε να το πιστέψουμε).

Είναι κρίμα για τα παιδιά που βρίσκονται και αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και το τιμούν με την παρουσία τους, να παίζονται εις βάρος τους διάφορα παιχνίδια. 

Αθλήτριες που αγωνίστηκαν με την εθνική ομάδα, έφεραν την πρόκριση μεταξύ των καλύτερων ομάδων της Ευρώπη τιμώντας την εθνική Ελλάδος, πήραν το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες, δεν δόθηκε η ανάλογη προβολή από τα ΜΜΕ, πρέπει τουλάχιστον να τις δικαιώνουμε και όχι να βγαίνουν στατιστικά τελείως λάθος εναντίον τους.

Τα παιδιά αυτά θα μπορούσαν να είχαν αγωνιστεί στις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη (είχαν προτάσεις), έμειναν όμως στην Ελλάδα να αγωνίζονται ανεβάζοντας το Ελληνικό πρωτάθλημα ακόμη πιο ψηλά.

Θα παρακαλούσαμε λοιπόν να βάλετε σωστούς και δίκαιους κριτές που να γνωρίζουν από στατιστικά σε κάθε ομάδα. Εάν γίνει αυτό να είστε σίγουρη ότι το πρωτάθλημα θα γίνει καλύτερο.

Επειδή γνωρίζουμε ότι θέλετε την εθνική κατηγορία γυναικών να βασίζεται στις καλύτερες Ελληνίδες αθλήτριες ελπίζουμε ότι θα κάνετε το καλύτερο δυνατό  προκειμένου να βοηθήσετε το ελληνικό πρωτάθλημα. Σε αντίθετη περίπτωση αθλήτριες υψηλού επιπέδου θα βρεθούν σε ξένες ομάδες εκεί που ξέρουν να εκτιμούν την αξία τους.

ΑΠΟ ΑΓΝΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ