ΔΙΕΘΝΗ

Ετοιμάζεται για… σάμπα στο φιλέ η Χαντάβα!

Ετοιμάζεται για… σάμπα στο φιλέ η Χαντάβα!

Στη Βραζιλία βρίσκεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Volleyplanet αυτή την ώρα η διεθνής άσος Ευαγγελία Χαντάβα, που όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καριέρα της σε μια χώρα που λατρεύει το βόλεϊ.

Αν κάτι χαρακτηρίζει την Ελληνίδα ακραία πέρα από τα εξωτερικά και τα αγωνιστικά της χαρίσματα, είναι σίγουρα η επιμονή της, το πάθος για ό,τι κάνει αλλά και η ανταπόκριση στις προκλήσεις.

Μετά λοιπόν την επιτυχημένη της χρονιά στην Ρουμανία, ως Κυπελλούχος και φιναλίστ πρωταθλήματος με την Ταρκοβίστε η πρωταθλήτρια από τα Γρεβενά, με θητεία σε Ιταλία, Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν δεν διστάζει να φτάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο κοσμοπολίτικο Ρίο ντε Τζανέιρο, για να παίξει βόλεϊ σε ένα πρωτάθλημα, όπου αγωνίζονται κορυφαίες μορφές του αθλήματος.

Στην πόλη που πριν λίγους μήνες φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η διεθνής μας άσος βρίσκεται, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, κοντά σε συμφωνία με την ιστορική Fluminense Football Club.

Η “Φλου”, όπως είναι γνωστή η ομάδα με τους χιλιάδες οπαδούς,  το 1976 κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του εθνικού πρωταθλήματος και επανέλαβε την επιτυχία της το 1981.

Παράλληλα την τροπαιοθήκη της πρωταθλήτριας του πρωταθλήματος “καριόκας” και νεοφώτιστης φέτος στην Βραζιλιάνικη Superliga, κοσμούν 6 τίτλοι Νοτίου Αμερικής (1971, 1972, 1977, 1978, 1979, 1980), ενώ μαζί με το φετινό έχει κατακτήσει συνολικά 26 φορές το Campeonato Carioca γυναικών.

Φωτό: D. Zachos