ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φεραντέ στο Volleyplanet: Με πολεμιστή Πετρέα για… κούπα!

Φεραντέ στο Volleyplanet: Με πολεμιστή Πετρέα για… κούπα!

Σε λίγες ώρες στην Αθήνα θα σηκώνουν την κούπα του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών στο ΔΑΚ Γλυφάδας ένας εκ των ΑΟΠ Κηφισιάς-Ολυμπιακός. Το βράδυ της ίδιας μέρας (27.3) θέλουμε όλοι ακόμα ένας διεθνής Έλληνας άσος να πανηγυρίζει για τον ίδιο θεσμό την κούπα στο Παρίσι!

Ο λόγος για τον «δικό μας» Γιώργο Πετρέα και την Αζαξιό, που φέτος κάνοντας εμφατικές εμφανίσεις στο Κύπελλο Γαλλίας έφτασε στο μεγάλο τελικό και διεκδικεί με αξιώσεις –θεωρείται το φαβορί- για πρώτη φορά στην ιστορία της τον τίτλο. Αντίπαλος της Αζαξιό στον τελικό θα είναι μια ομάδα της δεύτερης κατηγορίας αφού το Κύπελλο παραμένει ο θεσμός των εκπλήξεων. Βέβαια η γαλλική Ρεν είναι μια ιδιαίτερα μαχητική ομάδα που έφτασε με το «σπαθί» της μια «ανάσα» από την κούπα, την οποία και σκοπεύει να διεκδικήσει αφού δεν έχει τίποτε να χάσει.

Και επειδή μετά το Κύπελλο Γαλλίας ευχόμαστε να έχουμε να πούμε πολλά με τον Έλληνα διεθνή μπλοκέρ, το Volleyplanet.gr επέλεξε λίγες ώρες πριν τη «γαλλική» μάχη να φιλοξενήσει αποκλειστικές δηλώσεις του προπονητή της Αζαξιό, Φρεντερίκ Φεραντέ. Ο… κύριος δεν είναι τυχαίος, όπως επίσης η ιστορία του θα ήταν μεγαλύτερη ως παίκτη αν δεν είχε τραυματιστεί! Τη σεζόν 2013-14 αναδείχτηκε ο καλύτερος προπονητής στη Γαλλόα ενώ ήταν ο νεότερος κόουτς που ανέλαβε ομάδα στην μεγάλη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος.

petreas2

VP. Ο τελικός του Κυπέλλου Γαλλίας αποτελεί μια ιστορική στιγμή για την Αζαξιό. Τι είναι αυτό που θα πείτε στους παίκτες σας ενόψει της αυριανής αναμέτρησης;

Όντας, αυτός ο τελικός είναι για εμάς ιστορικός διότι για πρώτη φορά φτάσαμε τόσο ψηλά στο θεσμό. Πέρα από αυτό, είναι μια ευκαιρία για το σύλλογο να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο του στη μεγάλη κατηγορία. Είπα στους παίκτες μου να αλλάξουν τίποτα από την προετοιμασία τους και να αντιμετωπίσουν αυτό το παιχνίδι, όπως έπαιξαν σε όλα τα προηγούμενα».

VP. Η Ρεν είναι μια ομάδα της δεύτερης κατηγορίας (Ligue B). Αυτό κάνει πιο εύκολο ή πιο δύσκολο το έργο σας;

Η Ρεν είναι σίγουρα μια ομάδα της Ligue B είναι όμως πρώτη με είκοσι νίκες και μόνο τρεις ήττες ενώ στις τάξεις της έχεις αθλητές που εξελλίσονται στο πρωτάθλημα και επίσης έχουν κερδίσει τίτλους, όπβς ο Χάρντι Ντεσούρς. Είμαστε το φαβορί μόνο στα χαρτιά αλλά πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο τάραφλεξ και να παίξουμε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο γιατί ο τελικός θα είναι δύσκολος και μακρύς».

Υπάρχουν μυστικά σε τέτοιους αγώνες που εν προκειμένω μπορεί να χρησιμοποιήσετε για να κερδίσει η Αζαξιό την κούπα;

Μυστικά όχι, τακτικές ναι. Πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα, να ακολουθούνται οι τακτικές, καλό σερβίς και ελάχιστα λάθη.

VP. Στην ομάδα υπάρχει και ο διεθνής μας κεντρικός, ο Γιώργος Πετρέας. Θα μπορούσατε να μας δώσετε τα χαρακτηριστικά του;

Ο Γιώργος είναι ένας εκπληκτικός παίκτης, και αυτό το αναγνωρίζει και το σέβεται όλος ο κόσμος στη Γαλλία. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Είναι ένα πολεμιστής που δεν τα παρατά ποτέ, είναι πολύ δυνατός πνευματικά και ψυχικά. Είναι ένα πολύ δυνατός κεντρικός στην επίθεση από κάθε γωνία, έχει τεχνική στην άμυνα και είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή στην επίθεση. Δουλεύει σκληρά τόσο εντός όσο και εκτός του τάραφλεξ

VP. Πώς βιώνουν αυτή την ιστορική στιγμή οι κορσικανοί οπαδοί; Θα βοηθήσει η παρουσία τους στον τελικό;

Οι υποστηρικτές της Αζαξιό είναι ενθουσιασμένοι και περιμένουν η κούπα να έρθει στο νησί και στο γήπεδό μας! Θα έχουμε 300 φίλους της ομάδας στο Παρίσι (σ.σ έναντι 800 της Ρεν) και όλο το νησί μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης!