ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γκάνεφ : «Χαίρομαι που δεν με ξεχνάτε»

Γκάνεφ : «Χαίρομαι που δεν με ξεχνάτε»

Για την βράβευσή του από τον ΣΕΠΠΕ, για τα απρόοπτα που τον κυνηγούν ακόμη και τώρα στην Ελλάδα, αλλά και για τα νέα του καθήκοντα ως Αντιπροέδρου στην Βουλγαρική Ομοσπονδία μίλησε στο Volleyplanet ο Λιούμπομιρ Γκάνεφ.

Η παρουσία του στην Ελλάδα ήταν ουσιαστικά για έναν μόνο χρόνο. Το 1997. Ένας χρόνος όμως αρκούσε στον Γκάνεφ προκειμένου να κατακτήσει ο Άρη το πρωτάθλημα απέναντι στον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας και να γράψει ιστορία ως πρώτη ομάδα που μπήκε σφήνα στο κατεστημένο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ο Λιούμπομιρ Γκάνεφ είναι από τα λατρεμένα πρόσωπα στον Άρη και η βράβευσή του και η παρουσία του στην εκδήλωση του ΣΕΠΠΕ έδωσε ένα ξεχωριστό χρώμα..

Ο Γκάνεφ μίλησε στο Volleyplanet για την βράβευσή του, αλλά και για την αναγκαστική αλλαγή ξενοδοχείου που χρειάστηκε λόγω…. διαστάσεων του…

Τι σημαίνει για εσένα αυτή η βράβευση;
«Για μένα σημάνει πάρα πολλά αυτή η βράβευση γιατί εγώ στην ουσία έπαιξα μόνο έναν χρόνο στην Ελλάδα και ευτυχώς που κέρδισα με την πρώτη μου χρονιά το πρωτάθλημα».

Μια χρονιά αρκούσε να γίνεις γνωστός και αγαπητός σε όλους.
«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τον τίτλο που πήρα το 97 με τον Άρη για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι πως ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου που κέρδισα το πρωτάθλημα εκτός Βουλγαρίας. Ο 2ος λόγος που χαίρομαι είναι πως μετά από τόσα χρόνια δεν το ξεχάσατε».

Στην καριέρα του στην Ελλάδα πολλά ήταν τα απρόοπτα που τον συνόδευαν, αλλά ακόμη και τώρα στην επιστροφή του συνεχίζονται. Τι έγινε στο ξενοδοχείο;
«Δυστυχώς στο εκεί στο ξενοδοχείο που πήγα να μείνω και είμαι μεγάλος άνθρωπος πια δεν χωρούσα στο μπάνιο και το κρεβάτι και αναγκάστηκα να πάω σε άλλο ξενοδοχείο. Πιο…. μεγάλο. Έχω να έρθω στην Αθήνα εδώ και 10 χρόνια. Είναι μια ευκαιρία να δω φίλους και να διασκεδάσω αυτό το 2ήμερο».

Το τελευταίο διάστημα έχει νέα καθήκοντα στην Βουλγαρία και στην Ομοσπονδία. Πως βλέπει το βόλεϊ από άλλη θέση πλέον;
«Είμαι αισιόδοξος για το βόλεϊ. Ειδικά για το νέο έτος όπου φιλοξενούμε δύο πολύ σημαντικές διοργανώσεις. Τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και τον τελικό του World League. Είναι ένας χρόνος πάρα πολύ σημαντικός. Η Εθνική ανδρών της Βουλγαρίας πάντα ήταν η κορυφαία ομάδα στη χώρα και όλοι περιμένουν πάρα πολλά από αυτή την ομάδα. Όταν η ομάδα δεν είναι στην πρώτη 4άδα, όλοι νομίζουν πως το αποτέλεσμα δεν είναι καλό. Ωστόσο είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως του χρόνου θα έχουμε καλή πορεία και επιτυχία».