ΔΙΕΘΝΗ

Υπέγραψε ξανά στην Κορέα ο Αγκάμεζ!

Υπέγραψε ξανά στην Κορέα ο Αγκάμεζ!

Μετά την παρθενική του εμπειρία στη Λισαβόνα και την κατάκτηση του πορτογαλικού πρωταθλήματος ο Κολομβιανός σουπερστάρ επιστρέφει στο κορεατικό πρωτάθλημα, ως ένας από τους 7 εκλεκτούς ξένους άσους της KOVO League 2018-2019, οι οικονομικές απολαβές των οποίων θα είναι τουλάχιστον 150.000 δολάρια πλην των μπόνους των ομάδων τους.

fragkos

Ο 33χρονος διαγώνιος Λίμπερμαν Αγκάμεζ, που το 2014 αποχώρησε πρόωρα λόγω τραυματισμού από την φετινή ομάδα του Ανδρέα Φράγκου, Hyundai Capital Sky Walkers, έπεισε στα φετινά trials, που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο μήνα στην Μόντσα της Ιταλίας, την διοίκηση της Woori Card Wibee. Μαζί του θα έχει ως προίκα τον τίτλο που πορτογαλικού πρωταθλήματος, που έπειτα από 26 χρόνια επέστρεψε στη Λισαβόνα.

liberman_agamez Agamez_Liberman_Leo_Korea

Σε αντίθεση με τον πρώην άσο των “αιωνίων” του ελληνικού πρωταθλήματος, από τη λίστα των 7 ξένων απουσιάζουν τα ονόματα του 29χρονου διεθνή Γάλλου, Κέβιν Λε Ρου και του μοναδικού Αμερικανού που δοκίμασε την τύχη του , Σαμ Χόλτ. Κι αυτό γιατί οι περισσότερες ομάδες, εμπιστεύτηκαν γνώριμες και δοκιμασμένες λύσεις, καθώς μόνο ο Γερμανός Χίρς και ο Κουβανός Ερνάντεζ είναι τα νέα πρόσωπα στο ασιατικό πρωτάθλημα, τον τίτλο του οποίου κατέκτησε η Κorean Air Jumbos.

korea_agamez

Ένας από τους άσους που παραμένουν στην κορεατική Λίγκα για άλλη μια χρονιά είναι ο Κριστάν Πάνταρ, που μετά τη φετινή 6η θέση με τα “χρώματα” της Woori Card Wibee, στη νέα σεζόν θα πάρει τη θέση του Έλληνα διεθνή, Ανδρέα Φράγκου στη φιναλίστ Hyundai Capital Sky Walkers.

Οι υπόλοιποι ξένοι των ομάδων

 (Korean Air Jumbos): Μίτια Γκασπαρίνι (Σλοβενία)

 (KB Stars): Αλεξάντρε Φερέιρα (Πορτογαλία)

(Samsung BlueFangs): Τάις Τερ Χόρστ (Ολλανδία)

(Kepco Vixtorm): Σιμόν Χίρς (Γερμανία, Μόντσα)

(Rush Cash OK): Ιοσβάνι Ερνάντεζ (Κούβα, Μπεσίκτας)