ΔΙΕΘΝΗ

Κάθε αρχή και δύσκολη για Χαντάβα

Κάθε αρχή και δύσκολη για Χαντάβα

Κόντρα στην πρωταθλήτρια Βραζιλίας του θρυλικού “Μπερναρντίνιο”, Rexona Sesc θα κάνει το ιστορικό της “ποδαρικό” στη Βραζιλιάνικη Superliga η διεθνής μας που πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε και επισήμως από τη Φλουμινένσε, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά το αποκλειστικό δημοσίευμα του Volleyplanet.

rexona_sesc

Ούτε στα πιο… τρελά της όνειρα δεν θα περίμενε η Έυα Χαντάβα, ότι το ντεμπούτο της ως αθλήτρια της “Φλου” θα ήταν κόντρα στην πιο ιστορική ομάδα της Βραζιλίας. Ο λόγος για την κάτοχο του τίτλου Rexona των Ολυμπιονικών Gabi, Jucielυ, της Ολλανδέζας Anne Bujs κ.α, αναζητά φέτος υπό τις οδηγίες του θρυλικού τεχνικού της ανδρικής ομάδας της “σελεσάο”, Μπερναρντίνιο τον 12ο τίτλο στην 20χρονη ιστορίας της (97/98, 99/00, 05/06, 06/07, 07/08, 08/09, 10/11, 12/13, 13/14, 14/15, 15/16). Όσον αφορά στους διεθνείς τίτλους της ομάδας του Ρίο Ντε Τζανέιρο στο παλμαρέ της υπάρχουν ακόμη το ασημένιο μετάλλιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Συλλόγων του 2013, τρεις τίτλοι στο Πρωτάθλημα Νότιας Αμερικής, δύο “κούπες” στο διεθνές τουρνουά της Ζυρίχης “Τop Volley International”, ενώ έχει στεφθεί τρις πρωταθλήτρια στο “Salonpas Cup” (2004, 2006, 2007).

Η Ελληνίδα διεθνής, που έχει “λιώσει” στις προπονήσεις, από την πρώτη στιγμή που ενσωματώθηκε στη νέα της ομάδα, με 7ωρες προπονήσεις καθημερινά υπό θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου, βρίσκεται ίσως στην καλύτερή φυσική κατάσταση που ήταν ποτέ και περιμένει με ανυπομονησία, γεμάτη αυτοπεποίθηση το ντεμπούτο της στις 9/1/2017, στο εκτός έδρας “ντέρμπι του Ρίο”, που θα ανοίξει την αυλαία του β’ γύρου του πρωταθλήματος για τη νεοφώτιστη “Φλου”.

eva_hantava_fluminense

“Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ. Όλη η ομάδα αλλά και το τεχνικό επιτελείο με υποδέχθηκε πολυ θερμά. Ήξερα τη Φλουμινένσε, ξέρω την παράδοση του συλλόγου, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο και στο βόλεϊ, αλλά και σε άλλα αθλήματα. Νιώθω πολύ καλά, έχω κάνει ήδη πολλούς φίλους, η πόλη είναι πολύ όμορφη και μου αρέσει πολύ που βρίσκομαι εδώ” δήλωσε η 26χρονη διεθνής ακραία από τα Γρεβενά, που ως η πρώτη Ελληνίδα στην ιστορία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, ελπίζει με το Νο 14 στην πλάτη να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη.

Κι αν στο άκουσμα της μεταγραφής της ξένης άσου της Φλουμινένσε, κάποιοι οπαδοί των “τρικολόρ” στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έδειξαν μία σχετική… επιφυλακτικότητα, ο αντιπρόεδρος της “Φλου”, Marcio Trindade τους διαβεβαίωσε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, πως η επιλογής της Χαντάβα για την μοναδική θέση ξένης, μόνο τυχαία δεν ήταν.

fluminense

“Ήμασταν σε θέση να ψάξουμε την αγορά με νηφαλιότητα και προσοχή. Πιστεύουμε πως η Εύα είναι η κατάλληλα αθλήτρια και προσωπικότητα για την ομάδα, με την οποία είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την μέχρι τώρα πορεία της, αφού στον α’ γύρο ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Είπαμε στη Χαντάβα να είναι ευτυχισμένη και να αισθάνεται ότι εδώ είναι το “σπίτι” της. Ελπίζω πως οι οπαδοί μας θα την αγκαλιάσουν και θα την αγαπήσουν όπως και τις υπόλοιπες αθλήτριές μας”.

Η προσεχής αντίπαλος και κάτοχος του τίτλου φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας με 31 βαθμούς και μία ήττα σε 11 ματς, ενώ η 8η Φλουμινένσε ισοβαθμεί με Μίνας και Πινέϊρος στους 16 βαθμούς με 5 νίκες-6 ήττες.