Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Κινδυνεύει και ο Άλμπο του ΠΑΟ με τιμωρία

Κινδυνεύει και ο Άλμπο του ΠΑΟ με τιμωρία

Μετά τον Κάλβο του ΠΑΟΚ και ο νεοπαοκτηθείς παίκτης του Παναθηναϊκού, Ντάριελ Άλμπο, είναι ένας εκ των 6 διεθνών Κουβανών  που φέρονται να έχουν εμπλακεί στο σεξουαλικό σκάνδαλο του φινλανδικού Τάμπερε και όπως δήλωσε η Κουβανική Ομοσπονδία θα τιμωρηθούν στην περίπτωση που κριθούν ένοχοι.

Λίγες ώρες προτού η μισή Εθνική Κούβας περάσει από την ακροαματική διαδικασία στο τοπικό δικαστήριο Pirkanmaa, τα ΜΜΕ της Κούβας έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των 6 διεθνών που κρατούνται στο Τάμπερε εδώ και μερικά 24ωρα.

Εκτός του πασαδόρου του ΠΑΟΚ, Κάλβο μαζί με τους Osmany Santiago Uriarte Mestre, Abrahan Alfonso Gavilan, Norberto Ricardo Calvo Manzano, Rolando Cepeda Abreu, Luis Sosa Tomas Sierra είναι και ο ακραίος του “τριφυλλιού” Dariel Albo Miranda, που αγωνίστηκε κανονικά στο ματς του World League με την Πορτογαλία και συνελήφθη στη συνέχεια από τις φινλανδικές αρχές.

Παράλληλα η κουβανική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, δήλωσε ότι θα λάβει αυστηρά μέτρα εναντίον και των έξι διεθνών που κρατούνται στη Φινλανδία με την ενδεχόμενη κατηγορία ότι συμμετείχαν στο βιασμό μιας γυναίκας.

«Θα λάβουμε τα μέτρα που αντιστοιχούν σε συμπεριφορές ακατάλληλες με την ηθική και τις αρχές που έχουμε διδαχθεί», δήλωσε ο Κουβανός Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης σε δήλωσή του εκπομπή στην τοπική τηλεόραση.

Η δήλωση της Κούβας Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης συγκεκριμένα αναφέρει ότι «οι προκαταρκτικές πληροφορίες αποδίδουν συμμετοχή σε πράξεις εντελώς εκτός της  ειλικρίνειας και του σεβασμού που διέπουν τον αθλητισμό και την κοινωνία μας, που υπερασπιζόμαστε από τον Ιανουάριο του 1959″.

Ωστόσο Κουβανός αξιωματούχος του αθλητισμού της χώρας τόνισε ότι «η έρευνα συνεχίζεται για να έχουμε όλες τις λεπτομέρειες και να μάθουν το βαθμό συμμετοχής καθενός από αυτούς.”