ΔΙΕΘΝΗ

Λαμπαδηδρόμος ο Γκάβιο

Λαμπαδηδρόμος ο Γκάβιο

Δια χειρός Λευτέρη Πετρούνια αλλά και  Ζιοβάνι Γκάβιο θα ξεκινήσει το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία προς το Ρίο,  με τον θρύλο του Βραζιλιάνικου βόλεϊ να παραλαμβάνει την φλόγα ως δεύτερος Λαμπαδηδρόμος από τον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή Γυμναστικής…

Το βόλεϊ στην Βραζιλία είναι το κορυφαίο άθλημα μετά το ποδόσφαιρο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αναμένεται να έχει την τιμητική του όπως και το Beach Volley.

Ενδεικτικό της «λατρείας» που έχουν για το βόλεϊ είναι και η επιλογή του πρώην αστέρα του Βραζιλιάνικου βόλεϊ και beach volley Ζιοβάνι Γκάβιο να συμμετάσχει στην Λαμπαδηδρομία …

Ο δις χρυσός Ολυμπιονίκης (Βαρκελώνη, Αθήνα) επιλέχθηκε να είναι ο δεύτερος Λαμπαδηδρόμος στο μεγάλο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας και έτσι θα δώσει το παρών στις 21 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία όπου θα γίνει η Τελετή Αφής από την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου.

Ο Γκάβιο θα παραλάβει  το  Ολυμπιακό Φως από τον Λευτέρη Πετρούνια που επιλέχθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και θα τρέξει τα πρώτα μέτρα της παγκόσμιας διαδρομής με την δάδα…

gavio-rio2016Ο 46χρονος σήμερα Ζιοβάνι Γκάβιο ήταν μέλος της χρυσής ομάδας της Βραζιλίας στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης (1992) και Αθήνας (2004), ενώ στην τροπαιοθήκη του υπάρχουν ένα χρυσό μετάλλιο Παγκοσμίου πρωταθλήματος (Αργεντινή 2002), δύο χρυσά και ένα ασημένιο του  World League (2003, 2004/2002) και ένα χρυσό μετάλλιο Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος beach volley το 1998.

Ο Γκάβιο το 1989 είχε ψηφιστεί ως καλύτερος μπλοκέρ του κόσμου και το 2003 ως καλύτερος striker.

Ο Ζιοβάνι Γκάβιο έχει ένα ακόμη σημαντικό ρεκόρ καθώς είναι ο μοναδικός Βραζιλιάνος ο οποίος έχει καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα Βραζιλίας, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής (Σαο Πάολο).

Ανάλογο επίτευγμα που έχει πετύχει μόνο ένας ακόμη. Ο γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους από την παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, Χαβιέρ Βέμπερ.