Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Λεπτές ισορροπίες σε Πυλαία και Κυψέλη

Λεπτές ισορροπίες σε Πυλαία και Κυψέλη

Σε Πυλαία και Κυψέλη ολοκληρώνονται τα play-offs της προημιτελικής φάσης στην Volleyleague με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να δοκιμάζουν αντοχές και έδρες απέναντι σε Κηφισιά και Ηρακλή, με τους νικητές των ζευγαριών να εξασφαλίζουν τα εισιτήρια για τα ημιτελικά.

ΠΑΟΚ – ΗΡΑΚΛΗΣ

Το απόλυτο ντέρμπι αναμένεται να διεξαχθεί στην Πυλαία με τον ανανεωμένο στον πάγκο ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον «ορεξάτο» Ηρακλή σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο.

Η ήττα στην Μίκρα έφερε αλλαγές στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ καθώς οι «ασπρόμαυροι» θα παρουσιαστούν με τον Γιούρι Φιλίποφ στον πάγκο έχοντας αποκλειστικό στόχο τη νίκη που θα τους φέρει στα ημιτελικά.

Ο Γιούρι Φιλίποφ έχοντας ελάχιστες ώρες στην Θεσσαλονίκη, ίσα που πρόλαβε να γνωρίσει τους νέους του παίκτες, ωστόσο στις πρώτες του δηλώσεις έδειξε έτοιμος να οδηγήσει τον Δικέφαλο του Βορρά στην πρόκριση τονίζοντας «Είναι μεγάλη μου τιμή που αναλαμβάνω μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Ευχαριστώ τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε τους στόχους που έχει βάλει ο σύλλογος από την αρχή της σεζόν».

Την ίδια ώρα ο Ηρακλής με πολύ καλή ψυχολογία, θα επιδιώξει να πάρει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη που θέλει απέναντι στον ΠΑΟΚ και να «σφραγίσει» το εισιτήριο προς τα ημιτελικά.

Το μομέντουμ δείχνει να βρίσκεται υπέρ του «Γηραιού», καθώς οι «κυανόλευκοι» ποντάρουν αρκετά και στο άγχος και την πίεση που θα έχει ο ΠΑΟΚ μετά το 1-1 της Μίκρας.

Ο Γιάννης Ορφανός έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του και αναφερόμενος στην μεγάλη αναμέτρηση δήλωσε «Παρά την αλλαγή προπονητή και την ήττα του το Σάββατο ο ΠΑΟΚ παραμένει το φαβορί και σε αυτή την αναμέτρηση. Το σίγουρο βέβαια είναι πως έχουμε μεταφέρει το άγχος και την πίεση στους αντιπάλους μας. Εμείς θέλουμε να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες που έχουμε για να περάσουμε στα ημιτελικά ώστε να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση της χρονιάς».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ

Στην Κυψέλη θα κριθεί το 4ο εισιτήριο προς τα ημιτελικά της Volleyleague, με τους «πράσινους» και «κυανόλευκους» να ερίζουν για μια θέση στην 4άδα. Ο Παναθηναϊκός χωρίς προβλήματα θέλει να διατηρήσει το πλεονέκτημα έδρας και να δώσει συνέχεια στις φετινές του εμφανίσεις.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα πέραν της κούρασης των συνεχόμενων αγώνων και άπαντες αισιοδοξούν πως θα πανηγυρίσουν την πρόκριση που θα φέρει την ομάδα στα ημιτελικά και την επίτευξη του στόχου της για την φετινή σεζόν.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και ο Σωτήρης Πανταλέων συμμετέχοντας στο promo video των «πράσινων» για τον 3ο προημιτελικό απεύθυναν κάλεσμα στον κόσμο προκειμένου να βρεθεί στην Κυψέλη και να αποτελέσει τον 7ο παίκτη της ομάδας.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά «Μαζί έχουμε καταφέρει πολλά όλη τη σεζόν. Μας έχετε βοηθήσει σε όλα τα παιχνίδια για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Αύριο είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι που σφραγίζει τις υψηλές βαθμολογικές θέσεις για μας και σας θέλουμε δίπλα μας για να βοηθήσετε να φτάσουμε στη νίκη», ενώ από την πλευρά του ο αρχηγός των «πράσινων» πρόσθεσε «Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα είναι για μας ένας τελικός. Κάναμε μία επιτυχημένη χρονιά και θέλουμε πολύ αυτή την πρόκριση στα ημιτελικά. Η Κηφισιά έχει καλή και φορμαρισμένη ομάδα και θα γίνει σκληρός αγώνας για την πρόκριση».

Στην Κηφισιά η χρονιά εξελίχθηκε κάτι περισσότερο από καλά καθώς από τα ντέρμπι παραμονής οι «κυανόλευκοι» των Βορείων προαστίων δίνουν ντέρμπι για τα ημιτελικά.

Η ομάδα της Κηφισιάς εδώ και καιρό έχει καταφέρει να αποδίδει καλό βόλεϊ και να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει και το παιχνίδι του Σαββάτου στο Ζηρίνειο το απέδειξε και με το παραπάνω.

Με τον τίτλο του αουτσάϊντερ οι «κυανόλευκοι» του Νίκου Ζαλμά θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν το όποιο άγχος υπάρχει στους «πράσινους» και να «σπάσουν» την έδρα τους, δίνοντας συνέχεια στην φετινή της πορεία.

Ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης αποτελώντας ένας εκ των κορυφαίων της φετινής χρονιάς δήλωσε για την αναμέτρηση «Είναι ένας τελικός και για τις δύο ομάδες. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για να κάνουμε την υπέρβαση μας. Ξέρουμε πως και ο Παναθηναϊκός το θέλει πολύ. Οι δύο ομάδες είναι σχεδόν ισοδύναμες και αυτό φάνηκε και το Σάββατο. Όποιος έχει καθαρό μυαλό, πάθος, θέληση και λύσεις στα δύσκολα θα νικήσει», δήλωσε ο ακραίος της Κηφισιάς Γιάννης Ρουμελιωτάκης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PLAY-OFFS VOLLEYLEAGUE

ΤΡΙΤΗ 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

17:00 (PAOK Sports Arena) ΠΑΟΚ- ΗΡΑΚΛΗΣ

17:00 (ΚΥΨΕΛΗ) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ