CHALLENGE CUP

«Μιλάει» το… βόλεϊ στην CSM Βουκουρεστίου

«Μιλάει» το… βόλεϊ στην CSM Βουκουρεστίου

Με 8 ξένες παίκτριες θα περίμενε κανείς η ρουμανική CSM Βουκουρεστίου να θυμίζει… σύγχρονη Βαβέλ, όμως τα αποτελέσματα της προσεχούς ευρωπαϊκής αντιπάλου του Ολυμπιακού φανερώνουν πως οι «τίγρεις» του Challenge Cup «μιλάνε» τη γλώσσα της νίκης.

Με παίκτριες από Ρουμανία, Ιταλία (Καρότσι), Κροατία (Αλάιμπεγκ), Ολλανδία (Κουλχάας), Ουγγαρία (Ντεκανί), Σλοβακία (Ραντόσοβα), Καναδά, Σερβία (Λούκοβιτς, Μέντιτς) θα περίμενε κανείς τη διοίκηση της ρουμανικής ομάδας να έχει προσλάβει στον πάγκο το… Google Translate για να μπορούν να συνεννοούνται μεταξύ τους οι παίκτριες, αλλά και με τον Ιταλό τεχνικό, Νίκολα Νέγκρο.

Ωστόσο τα αγγλικά, ιταλικά, τα λίγα σερβικά με τα ρουμάνικα που ακούγονται στα τάιμ άουτ της CSM Βουκουρεστίου δεν εμποδίζουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης να παίζει όμορφο βόλεϊ και να παίρνει μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα που θέλει.

csm-bucurest

Με 6 νίκες και 2 ήττες σε 8 αγωνιστικές του ρουμανικού πρωταθλήματος, η ομάδα του Νέγκρο φιγουράρει στην 2η θέση της βαθμολογίας (19β), πίσω από την πρωταθλήτρια Άλμπα Μπλάζι (26β, 1 ματς περισσότερο), την οποία μάλιστα θα αντιμετωπίσει στις 18 Ιανουαρίου 2017 σε έναν «πρόωρο» τελικό στις «4» του Κυπέλλου Ρουμανίας, όπου η ομάδα της Σέρβας πρώην ερυθρόλευκης άσου, Ιβάνα Λούκοβιτς θέλει να πάρει ρεβάνς από τις πρωταθλήτριες Ρουμανίας για την εκτός έδρας ήττα με 3-2 στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος.

“Για μένα είναι ένα συν, ότι η καθεμία φέρνει στην ομάδα κάτι από την κουλτούρα της χώρας του. Όταν είναι στο γήπεδο, όλες μιλούν την ίδια γλώσσα και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα» δήλωσε πρόσφατα για την multi culti ομάδα του ο Ιταλός τεχνικός, ενώ η Καναδή άσος, συμπλήρωσε: «Ως επί το πλείστον μιλάμε στα αγγλικά και αρκετά συχνά ακούγονται και τα ιταλικά, αλλά και σερβικά. Αυτός είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός και μολονότι ο προπονητής μας μιλά ιταλικά, πάντα καταλαβαίνουμε όταν λέμε κάτι που έχει σχέση με το βολεϊ».

Δείτε στο Video ΕΔΩ τις 8 ξένες άσους της ευρωπαϊκής αντιπάλου του Ολυμπιακού.