ΔΙΕΘΝΗ

Νέα μεγάλη επιστροφή για Στουτγκάρδη και Αθανασόπουλο (fot-vid)

Νέα μεγάλη επιστροφή για Στουτγκάρδη και Αθανασόπουλο (fot-vid)

Η Τσέχα διεθνής, Μικαέλα Μλέινκοβα ακολούθησε τα χνάρια της Αθηνάς Παπαφωτίου και έπειτα από δύο χρόνια απουσίας επέστρεψε κι αυτή στην πρωταθλήτρια ομάδα του Γιάννη Αθανασόπουλου, τη γερμανική Allianz MTV Stuttgart.

Για μια ακόμη φορά στο Facebook το θολό “μωσαϊκό”-έκπληξη της παρουσίασης της νέας μεταγραφής έκρυβε από πίσω του ένα γνώριμο πρόσωπο στους φίλους της Στουτγκάρδης.

Φορώντας επί τρία χρόνια τη φανέλα της ομάδας (2015-2018), η 23χρονη σήμερα ακραία (1.84μ) της πολωνικής Ρεζόβ, Μλέινκοβα αγαπήθηκε πολύ στην SCHARRena από τον κόσμο της ομάδας για την αγωνιστικότητά της, ενώ χαίρει της άκρας εκτίμησης και του “δικού μας” τεχνικού, Γιάννη Αθανασόπουλου, με τον οποίο πέρα από τη συνεργασία της κατά τη θητεία στην Bundesliga, τελεί πλέον υπό τις ομοσπονδιακές οδηγίες του και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Τσεχίας.

czech_athanasopoulos

Αντίθετα, η Μλέινκοβα δεν κατάφερε να “τρακαριστεί”  σε κάποιο γήπεδο με την Παπαφωτίου , αφού για μόλις ένα χρόνο διάφορα, δεν πρόλαβε η μία την άλλη ούτε ως συμπαίκτρια στην Στουτγκάρδη, ούτε ως αντίπαλο στην Plus Liga.

mlejnkova_allianz mtv stuttgart

Ωστόσο δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι έπειτα από συμμετοχές τους σε ανώτερα πρωταθλήματα και ενδεχομένως με καλύτερες οικονομικές απολαβές, το γεγονός ότι δύο σημαντικές αθλήτριες που θα μπορούσαν να παίξουν και σε άλλες γνωστές ομάδες του εξωτερικού, επιστρέφουν στην Στουτγκάρδη.

michaela_mlejnkova

Κάτι που φανερώνει αν μη τι άλλο την ασφάλεια που νιώθουν οι αθλήτριες από την πλευρά της οργάνωσης της διοίκησης, την εκτίμηση και αναγνώριση της πολύ καλής δουλειάς στο γήπεδο του Γιάννη Αθανασόπουλου και των συνεργατών του, το “οικογενειακό” κλίμα που υπάρχει στην Allianz MTV και το “δέσιμο” με την κερκίδα.

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Stuttgarter Nachrichten η γερμανική ομάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ισπανίδα ακραία της ιταλικής Μπρέσια, Μαρία Σεγκούρα, που νωρίτερα είχε αγωνιστεί ξανά στη Bundesliga, με τα χρώματα της Δρέσδης.