CHALLENGE CUP

«Νο 1 κίνδυνος η Πιρβ για Ολυμπιακό» (fot)!

«Νο 1 κίνδυνος η Πιρβ για Ολυμπιακό» (fot)!

Το Volleyplanet λίγες ώρες πριν το αποψινό ντεμπούτο του Ολυμπιακού στην Ευρώπη κόντρα στη ρουμανική C.S.M Βουκουρεστίου, περνάει από ακτίνες “Χ” την Αριάνα Πιρβ, σημαντικότερη ίσως “απειλή” των νταμπλούχων Ελλάδας  και με τη βοήθεια της πρώην συμπάικτριάς της, Μαρίας Λαμπρινίδου αποκαλύπτει τα τρωτά και τα δυνατά της σημεία.

ariana_cristina_pirv

Και μόνο το όνομα “Πιρβ” προκαλεί δέος στους φίλους του βόλεϊ! Όχι μόνο για την θρυλική καριέρα της 44χρονης σήμερα Ρουμάνας πρώην αρχηγού της Εθνικής, με ένα πρωτάθλημα Γαλλίας (Κάνες 2005) και δύο «κούπες με τη Νοβάρα (Κύπελλο Ιταλίας 2004, Supercup Ιταλίας 2003), αλλά και για τον πρώην γάμο της με έναν από τους κορυφαίους παίκτες του αθλήματος, το Βραζιλιάνο σουπερ στάρ Τζίμπα, από τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά.

10926394_934147919928962_4041570113274842170_n gianelli_pirv

Δέκα χρόνια μετά την αποχώρησή της από την ενεργή δράση, η σημερινή άσος των «τίγρεων» του Βουκουρεστίου Αριανα – Κριστίνα Πιρβ βαδίζει στα χνάρια της σπουδαίας θείας της και μοιάζει άξια διάδοχος του ονόματος. Μπορεί ακόμη λόγω του νεαρού της ηλικίας της να μην έχει καταφέρει να γεμίσει την τροπαιοθήκη της με «κούπες», αλλά η προσεχής αντίπαλος έχει αρραβωνιαστεί έναν από τους κορυφαίους πασαδόρους του κόσμου, τον διεθνή άσο της Τρεντίνο, Σιμόνε Τζιανέλι. H'”Αρι” Πιρβ απόψε στου Ρέντη θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις νταμπλούχες Ελλάδας στο α΄ματς των 32 του Challenge Cup και ασφαλώς είναι ο μεγαλύτερος “πονοκέφαλος” του Σέρβου τεχνικού του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς.

13466209_1264092810267803_6210175805589320368_n

Η Ρουμάνα ακραία ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ σε ηλικία 7 ετών και η θρυλική Κινέζα τεχνικός, Λανγκ Πινγκ την ξεχώρισε από την αρχή. Κι όσο κι αν ο πατέρας της θεωρεί πως έχει το ίδιο ταμπεραμέντο με την Ρουμάνα «πριγκίπισσα της Νοβάρα», έπειτα από την πορεία της σε ομάδες της Ιταλίας, δείχνει πως το «βαρύ όνομα» δεν αποτελεί φόρτο στις… πλάτες, μιας και είναι αποφασισμένη να χαράξει το δικό της δρόμο.

arianna_Pirv1

Σε αντίθεση με το μπλοκ που δεν είναι το «φόρτε» της και για αυτό δουλεύει πολύ περισσότερο σε αυτό το κομμάτι, «σπεσιαλιτέ» της Αριάνα Πιρβ θεωρείται η υποδοχή και τα χτυπήματα στη μικρή διαγώνιο. Η νυν διεθνής άσος του Ηρακλή Κηφισιάς, Μαρία Λαμπρινίδου εξηγεί στο Volleyplanet γιατί η πρώην συμπαίκτριά της στην ιταλική Τρεντίνο “χρήζει προσοχής” στου Ρέντη.

lamprinidou_pirv_trentino

«Αν και έχουν περάσει δυο χρόνια από τότε που παίζαμε μαζί, θυμάμαι πως το καλό της στοιχείο, το οποίο μάλλον είναι… έμφυτο, είναι η υποδοχή της! Επιθετικά παίζει πολύ καλά τις γρήγορες μπάλες, χωρίς όμως απαραίτητα να έχει στα χτυπήματα της πολλές κατευθύνσεις. Είναι μαχητική, καλή στην άμυνα, αλλά νομίζω πως ο Ολυμπιακές διαθέτει τις παίκτριες με καλό float service που μπορούν να τη δυσκολέψουν στην πρώτη μπάλα» υποστηρίζει η Μαρία Λαμπρινίδου που χαρακτηρίζει την πρώην της συμπαίκτριά της στην Τρεντίνο, πολύ καλό χαρακτήρα και αρκετά προσγειωμένη για το… ένδοξο όνομά της!

csm-bucurest2

Η Πιρβ όμως δεν είναι η μόνη άσος των «τίγρεων» του ρουμανικού βόλεϊ που αποτελούν απειλή για την ομάδα μας, καθώς στο ρόστερ της CSM  Βουκουρεστίου, εκτός της πρώην ερυθρόλευκης Σέρβας, Ιβάνα Λούκοβιτς, φιγουράρουν ακόμη η  διεθνής διαγώνια της Κροατίας, Αλάιμπεγκ με τίτλους σε Βολερό Ζυρίχης (Ελβετία), Μέταλ Γκαλάτι, Άλμπα Μπλάζ (Ρουμανία) και θητεία σε Ιλμπνακ Άγκύρας (Τουρκία), η διεθνής Ολλανδέζα Κούλχααςπρώην άσος των Μιλούζ, Φρανς Μοντάν (Γαλλία) και Κανγκάσαλα (Φινλανδία), η Ιταλίδα Καρότσι των Βίλα Κορτέζε, Πιατσέντζα (Ιταλία), Αζεράιλ Μπακού (Αζερμπαιτζάν),η διεθνής Σλοβάκα Ραντόσοβα (πρώην άσος της γερμανικής Ποστ Σβέχατ), αλλά και η Ουγγαρέζα διεθνής, πρώην άσος της Βάσας, Μπερναντέτ Ντεκανί.