ΔΙΕΘΝΗ

Μαρτυρία: «Όλα άρχισαν από ένα… τσιγάρο»

Μαρτυρία: «Όλα άρχισαν από ένα… τσιγάρο»

Τη δική του μαρτυρία σχετικά με το σεξουαλικό σκάνδαλο στο Τάμπερε κατέθεσε σε φινλανδική ιστοσελίδα Κουβανός πρώην αθλητής, που ζει πλέον μόνιμα στο Τάμπερε και συναντήθηκε με την αποστολή της χώρας του στο ξενοδοχείο, αλλά για ευνόητους λόγους διατηρεί την ανωνυμία του.

Παρά την κατάθεση όμως του Κουβανού κατοίκου του Τάμπερε το “πέπλο μυστηρίου” που καλύπτει την υπόθεση όχι μόνο δεν ξεδιαλύνεται, αλλά μάλλον πυκνώνει περισσότερο, αφού πολλά από όσα αναφέρονται στις δηλώσεις του προκαλούν εύλογα ερωτηματικά για το πως είναι σε θέση να τα γνωρίζει και μάλιστα με τόσες λεπτομέρειες.

Για πολλοστή φορά μάλιστα αναφέρουμε πως το Volleyplanet δεν υιοθετεί, ούτε ενστερνίζεται το παρααμικρό από όσα σας μεταφέρει από τις πηγές του εξωτερικού.

Οι δηλώσεις του ανώνυμου πρώην Κουβανού αθλητή

“Ένας από τους παίκτες της ομάδας είχε πάει το βράδυ μεταξύ Παρασκευής και του Σαββάτου σε μία αίθουσα μπροστά από την κάτω πόρτα του ξενοδοχείου, προκειμένου να καπνίσει και εκεί συνάντησε την Φινλανδή γυναίκα. Το ζευγάρι άρχισε να μιλάει και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από τη ρεσεψιόν και πήγαν στο δωμάτιο του παίκτη, όπου εκεί βρίσκονταν ένας άλλος συμπαίκτης του, καθώς οι παίκτες έμεναν ανά δύο στα δωμάτια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στο δωμάτια πήγαν και άλλοι παίκτες, αλλά λεπτομέρειες για το τι συνέβη εκεί, γνωρίζουν μόνο οι εμπλεκόμενοι.

Η κοπέλα έφυγε από το δωμάτιο τις πρωινές ώρες, αλλά προτού αποχωρήσει ζήτησε από έναν Κουβανό παίκτη να καλέσει την αστυνομία.

Ο παίκτης δεν ήξερε να πάρει τηλέφωνο τη φινλανδική αστυνομία, ούτε να καλέσει από το σταθερό του δωματίου του. Ωστόσο η αστυνομία ενημερώθηκε για τα γεγονότα το πρωί του Σαββάτου και συνέλαβε τρεις παίκτες από το ξενοδοχείο, χωρίς να έχει εξακριβώσει όλα τα στοιχεία, πέρα από τις δημόσιες αναφορές πως η γυναίκα ήταν ενήλικη και δεν χρειάζονταν νοσοκομειακή περίθαλψη μετά το περιστατικό”.

Ο Πρώην Κουβανός αθλητής που μένει μόνιμα πλέον στην Φινλανδία, εξέφρασε την πεποίθηση ότι παρόλο που ο team manager κοιμόταν τη νύχτα των γεγονότων, σίγουρα περιμένει την ομάδα κάποια τιμωρία όταν φτάσει στην χώρα.

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ακόμη και αν τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής κομόντουσαν όταν συνέβη το περιστατικό, ότι χρήζει ποινής.  Είναι κρίμα που αυτό έχει συμβεί. Η ομάδα είναι νέα, υπάρχουν πολλοί νεαροί ταλαντούχοι παίκτες ακόμη και 18χρονοι… ” τόνισε στη μαρτυρία του στην φινλανδική ιστοσελίδα ο πρώην Κουβανός αθλητής, ο οποίος μάλιστα συναντήθηκε με τους συμπατριώτες τους στο ξενοδοχείο του Τάμπερε και τους αποχαιρέτησε πριν η ελλιπής αποστολή της Κούβας μεταβεί από το Ελσίνκι στο Παρίσι και από εκεί επιστρέψει στην Αβάνα.