ΔΙΕΘΝΗ

Παίκτρια της πολωνικής LKS Λόντζ η Παπαφωτίου

Παίκτρια της πολωνικής LKS Λόντζ η Παπαφωτίου

Η 29χρονη πασαδόρος συμφώνησε και επίσημα εδώ και λίγες ώρες με την πολωνική Λοντζ και μετά την παρουσία της “δικιά” μας, Μαντλέιν Μοντάνο θα γίνει  η πρώτη διεθνής Ελληνίδα, που θα αγωνιστεί στην Orlen Liga.

LKS LODZ

Η μοίρα λοιπόν φαίνεται πως κάτι… χρωστούσε στην Αθηνά Παπαφωτίου. Η Ελληνίδα πασαδόρος, πριν από περίπου δύο μήνες (26/1/2018) είχε αποχωρήσει λόγω  τραυματισμού από την ιταλική Κονελιάνο, την θέση της οποίας πήρε η Ιταλίδα Μάρτε Μπέκις.

Με δεδομένο ότι ο τραυματισμός της δεν ήταν τόσο σοβαρός, που να σήμαινε το φινάλε της σεζόν για την Παπαφωτίου, δεν έλειψαν κάποιοι “ψίθυροι”,  που ήθελαν τον τεχνικό της ομάδας,  με πρόφαση το πρόβλημα της Ελληνίδας να απελευθερώνει έτσι μια θέση ξένης στην διάρκεια των αγώνων και να την αντικαθιστά με μία φτηνότερη λυση.

Ό,τι έχασε όμως στην Ιταλία, λόγω κάποιου τραυματισμού, η διεθνής μας το κέρδισε στην Πολωνία, χάρις σε έναν άλλο τραυματισμό! Η Αθηνά Παπαφωτίου, που πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις στην Λοντζ και υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο, θα αντικαταστήσει στην νέα της ομάδα την Τσέχα πρώην άσο του Ολυμπιακού (2009-2010) Λούσι Μουλστεϊνοβα, που στον ημιτελικό Κυπέλλου τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο.

athina_papafotiou_lodzi

Η άτυχη παίκτρια υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, αλλά σύμφωνα με την γνώμη των γιατρών, η επιστροφή της στα γήπεδα, μέχρι το τέλος της σεζόν,  είναι αδύνατη. Ως εκ τούτου, η διοίκηση του πολωνικού συλλόγου αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα ιατρικής μεταγραφής που ισχύει στην πολωνική Λίγκα, αποκτώντας την 29χρονη αντικαταστάτρια της συμπατριώτισσάς της Βόλοσζ στην Κονελιάνο.

Μετά λοιπόν τα πρωταθλήματα Ελλάδας με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ , το Κύπελλο Γερμανίας με την Στουγκάρδη, τον παρθενικό ξένο τίτλο της καριέρας της στη γαλλική Μιλούζ σε συνδυασμό με την ανάδειξη της κορυφαλίας πασαδόρου της Γαλλίας επί δύο συνεχόμενες σεζόν και την ολιγόμηνη παρουσία της στην ιταλική Κονελιάνο, η Παπαφωτίου ετοιμάζεται τις προσεχείς ημέρες να γράψει ιστορία ως η πρώτη διεθνής Ελληνίδα στο πρωτάθλημα της Πολωνίας, μετά τη θητεία της “δικιάς” μας διεθνούς Κολομβιανής άσου, Μαντλέιν Μοντάνο.

Στη νέα ομάδα του Σλοβάκου τεχνικού Μικάλ Μάσεκ, που στο παρελθόν είχε διατελέσει προπονητής στη Bundesliga σε Στουτγκάρδη και Δυναμό Δρέσδης, θα έχει συμπαίκτριές της στο χωρητικότητας 13.806 θεατών “Atlas Arena” παίκτριες όπως η διεθνής Σκόρουπα, η Βραζιλιάνα Μπίντιας και η Αμερικανίδα, ΜακΛίνταν.

atlas_arena_lodz

Στην τροπαιοθήκη της Λοντζ, από το 1980 που ιδρύθηκε, υπάρχει ένα πρωτάθλημα Πολωνίας (1983) , τρία Κύπελλα Πολωνίας (1976, 1982, 1986) και μία 4η θέση στο CEV Cup γυναικών του 1990.

Σήμερα φιγουράρει στην 2η θέση της βαθμολογίας με 55 βαθμούς, 3 πίσω από την πρωτοπόρο Chemic Police (58), έχοντας σε συνολικά 22 ματς 2ο νίκες -όπως και η Police- και μόλις 2 ήττες, με 63-23 σετ,