ΔΙΕΘΝΗ

Πρωταθλήτρια Γαλλίας η Παπαφωτίου

Πρωταθλήτρια Γαλλίας η Παπαφωτίου

Μετά την ανάδειξη της ως κορυφαία πασαδόρος της γαλλικής Λίγκας η διεθνής πασαδόρος της Μιλούζ ολοκλήρωσε τη φετινή επιτυχημένη της σεζόν στο Παρίσι, με τον πιο σημαντικό τίτλο, αυτόν της πρωταθλήτριας Γαλλίας. Είναι ο παρθενικό εκτός συνόρων για την Ελληνίδα, αλλά και ο πρώτος στην ιστορία του γαλλικού συλλόγου, έπειτα από εννέα παρουσίες σε τελικούς πρωταθλήματος και άλλες τέσσερις σε τελικούς Κυπέλλου.

Παρουσία περίπου 4.000 θεατών στο παρισινό  “Κουμπερντεν” η παρέα της Μαγκαλί καταιγιστική στην επίθεση προηγήθηκε 1-0 με 25-18, στη συνέχεια όμως η Λε Κανέ εκμεταλλευόμενη τη σωρεία λαθών της παρέας της Παπαφωτίου (45-10 συνολικά)! έφτασε με 25-17, 25-23 στην ανατροπή, 2-1 σετ και μετά την παρουσία της στον τελικό του 2015, έκανε όνειρα τίτλου.

Έναν τίτλο που η ομάδα των Καννών τον “άγγιξε” στο 25-24, καθώς έπειτα από συγκλονιστικό ματς και 5 χαμένα ματς μπολ των αντιπάλων της για τη νίκη, η Μιλούζμε 36-34 ισοφάρισε σε 2-2 και έστειλε το ματς σε τάι μπρέικ δείχνοντας πως δεν πρόκειται να αρκεστεί για 9η φορά στον τίτλο της φιναλίστ πρωταθλήματος.

Έτσι με την Παπαφωτίου να δίνει ρεσιτάλ και πέρα από την μαεστρική οργάνωση παιχνιδιού να τελειώνει το ματς με συνολικά 8 πόντους (7/10 επ., 1 άσο) αλλά και την ασταμάτητη στην επίθεση Ορλέ να είναι με 24 πόντους τοπ σκόρερ του τελικού, ξεπερνώντας κατά δύο πόντους τη συνήθη σκόρερ Σαντάνα (22π) η Μιλούζ επιβλήθηκε με 15-9 στο τάι μπρέικ και πανηγύρισε με 3-2 σετ, στην 13η παρουσία της σε τελικούς επί γαλλικού εδάφους, έναν ιστορικό και συνάμα πανάξιο τίτλο.

Έντεκα πόντους πρόσθεσε ακόμη στην ομάδα της η πρωην Λευκορωσίδα κεντρική του Ολυμπιακού, Όλγα Τρατς, ενώ τοπ σκόρερ των φιναλίστ ήταν με 20π η Λάζιτς.