ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Στην κορυφή της Ευρώπης οι «Πάνθηρες» της Κονελιάνο

Στην κορυφή της Ευρώπης οι «Πάνθηρες» της Κονελιάνο

Μετά το τρέμπλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Σούπερ Καπ) στην Ιταλία η Κονελιάνο στέφθηκε για 2η φορά στην ιστορία της βασίλισσα της Ευρώπης, καθώς πανηγύρισε και τον τίτλο του Champions League Γυναικών.

Στην 5η της παρουσία σε τελικό της διοργάνωσης και 2ο “εμφύλιο” μετά από το 2019 κόντρα στη Νοβάρα,  η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2021  έκαμψε στο 5ο σετ της συναρπαστικής αναμέτρησης την αντίσταση της πρωτάρας φιναλίστ Μίλαν και με 3-2 (25-14, 23-25, 25-19, 19-25, 15-9) πανηγύρισε στην τουρκική Αττάλεια το 2ο βαρύτιμο τρόπαιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

MVP του τελικού και Τοπ σκόρερ με 23 πόντους η Σουηδέζα διαγώνια των “Πάνθηρων” Ιζαμπελε Χάακ, ωστόσο μορφή του αγώνα ήταν η Αμερικανίδα ακραία, Κάθριν Πλάμερ, που  είχε στο 5ο σετ 5/6 επιθέσεις και παράλληλα  μπλόκαρε το “βαρύ πυροβολικό” της Μίλαν, Εγκόνου, που σημείωσε συνολικά 19π.

Η θριαμβεύτρια ομάδα του Ντανιέλε Σανταρέλι με την 4η φετινή της “κούπα” έγραψε τον καλύτερο επίλογο στη χρυσή σεζόν του ιταλικού βόλεϊ γυναικών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Mε εξαίρεση το Challenge Cup που κατέληξε στα χέρια της πολωνικής Βαρσάβα, οι άλλοι δύο ευρωπαϊκοί τίτλοι είχαν ιταλικό “χρώμα” με μια… γαλανόλευκη πινελιά στο Cev Cup, που σήκωσε η Κιέρι της δικής μας Ανθούλη και της Κύπριας Ζακχαίου.