Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ρισκάρει γιατί το… γουστάρει η Χαντάβα!

Ρισκάρει γιατί το… γουστάρει η Χαντάβα!

Λίγα 24ωρα μετά τη λήξη της συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ η Εύα Χαντάβα “τα δίνει όλα” για να κυνηγήσει το όνειρο της στην Κορεατική Λίγκα γυναικών.

Η διεθνής μας ακραία, που φιγουράρει ανάμεσα σε κορυφαίες παίκτριες του παγκόσμιου βόλεϊ, θα ρισκάρει να συμμετάσχει στα Draft των ξένων της Κορεατικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ , με την τελική επιλογή για την KOVO League 2020 να είναι την Πέμπτη 4 Ιουνίου, στην Αίθουσα του πολυτελούς ξενοδοχείου Cheongdam Rivera, στην Σεούλ.

Παρά τα 11.142 επιβεβαιωμένα συνολικά κρούσματα και τους 264 θανάτους μέχρι σήμερα από την πανδημία του COVID-19, από τις 2 Μαρτίου έως τις 20 Μαΐου, υπέβαλαν αίτηση συνολικά 74 αθλήτριες από τις οποίες συνολικά 45 άσοι θα συμμετάσχουν στα trials-draft για τις 6 προνομιούχες θέσεις ξένων σε ισάριθμες ομάδες.

hantava

Η 30χρονη άσος από τα Γρεβενά, μετά την “λάμψη” σε ανταγωνιστικά ξένα πρωταθλήματα όπως της Ιταλίας, Τουρκίας, Αζερμπαϊτζάν, Βραζιλίας, φτάνει και μέχρι την Κορέα για να βρεθεί “πρόσωπο με πρόσωπο” με την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της, αποδεικνύοντας πέρα από το “τσαγανό” που τη διακρίνει, ότι όταν πρόκειται για το άθλημα της ζωής της, δεν υπάρχουν σύνορα για εκείνη.

Σε περίπτωση όμως που η Εύα επιλεγεί ως “εκλεκτή”, πέρα από την παγκόσμια αναγνώριση και την εμπειρία μιας ακόμη απαιτητικής λίγκας θα υπογράψει και ένα συμβόλαιο… ζωής!

chantava

Τις δυνάμεις τους μαζί με την ατρόμητη Έύα Χαντάβα θα τεστάρουν και άλλες γνωστές παίκτριες στο ελληνικό κοινό, από την παρουσία τους στα γήπεδα της Volleyleague, όπως η Κουβανή διαγώνια του ΑΟ Θήρας, Γιαρέμις Μεντάρο, η Γεωργιανή ακραία του ΑΟ Μαρκόπουλου, Αν Καλαντάτζε, καθώς και η Αργεντίνα πρώην παίκτρια του Πανναξιακού, Λουτσία Φρέσκο, που θέλει να συνεχίσει την καριέρα της στην Κορέα, όπου αγωνίστηκε φέτος με τις Incheon Heungkuk Life Pink Spiders.

yaremis_mendaro_leyva_thira

Μια ακόμη γνώριμη άσος, λόγω της σούπερστάρ της Κολομβιανής άσου του Άρη, Μαντλέιν Μοντάνο, είναι η μικρή αδελφή της Ιβόνη, που αναδείχθηκε κορυφαία παίκτρια του πρωταθλήματος της Σουηδίας και θέλει να ακολουθήσει τα βήματα της μεγάλης της αδελφής, που ηγήθηκε της κορεατικής KGC Ginseng Corporation τις σεζόν 2009-2010 και σεζόν 2011-2012.

Ivonee_Montaño

To αξιοσημείωτο πάντως είναι, ότι αρκετές από τις υποψήφιες παίκτριες στις λίστες όπως οι Johnson (Nilufer), Kjelstrup (Dudingen), Mendaro (Nantes), Hudecova (Azerrail Baku), Yilmaz (VakifBank), αλλά και η Τσέχα διεθνής του Γιάννη Αθανασόπουλου στη γερμανική Στουτγκάρδη, Μικαέλα Μλείνκοβα έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαια για φέτος με ομάδες. Είναι αλήθεια όμως πως “είναι πολλά τα… γουέν Άρη!”

lucia_fresco_1

Λίγες μέρες νωρίτερα είχαν διεξαχθεί τα draft της Κορεατικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ KOVO, όπου επιλέχθηκαν 7 ξένοι την φετινή V-League των ανδρών.

Aναλυτικά όλες οι υποψήφιες των φετινών draft της ΚΟVO League γυναικών 2020

20200522093304